Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


"Salça fabrikaları, gün gelecek bu çiftçiyi bulamayacak"

Bursa Karacabey Ziraat Odası Meclis Başkanı Nuri Karaca, domates alım fiyatlarının maliyete karşılamayacak boyutta düşüş gösterdiğini belirterek, "Salça fabrikaları, gün gelecek bu çiftçiyi bulamayacak. Domateste yaşadığımız hayal kırıklığını mısırda da yaşamak istemiyoruz." dedi.

Karacabey Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karahasanoğlu ve Meclis Başkanı Nuri Karaca, ovada yetişen domates ve mısır ekimine ilişkin değerlendirme toplantısı düzenledi. Domates sezonunun son demlerini yaşadıklarını anlatan Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, tek taraflı sözleşmeyle ekim yapan çiftçinin mağdur olduğunu söyledi. Sanayicilerin tekelleşmeye giderek arazi kiraladığını ve yüksek rakamlarla çiftçiye icara verdiğini anlatan Karahasanoğlu, çiftçinin ağır maliyetler altında ezilmemek için tarımdan uzaklaştığını savundu. Karahasanoğlu, çiftçiyi koruyacak önlemlerin alınmasını beklediklerini ifade etti.

Karacabey Ziraat Odası Meclis Başkanı Nuri Karaca da, önceki yıllarda Türkiye’nin ihtiyacı olan domatesin 3 milyon tonun yarısını karşılayan Karacabey ovasında 2013’ün kara yıl ilan edildiğini vurguladı. Domatesin 14 kuruşa kadar gerilediğini anlatan Karaca, nakliye masrafı düştüğünde bu rakamın 5-6 kuruşa kadar düştüğünü belirtti.

Çiftçinin örgütlenmeyişinin en büyük sorun olduğunu vurgulayan Nuri Karaca, bilinçsiz ekim yapılmasının yanı sıra üründeki hastalıkların da sezonun kayıpla tamamlanmasını beraberinde getirdiğini sözlerine ekledi.
 
 
 
 
(CİHAN) 

Ekleme Tarihi
11.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Salça fabrikaları, çiftçi, salça, domates, Nuri Karaca, Bursa
Link: 'Salça fabrikaları, gün gelecek bu çiftçiyi bulamayacak'




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız