Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Derme Sivrisi Biberi Üretiminde Büyük Başarı

ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü ödenekleriyle Keskin köyünde, Demre Sivrisi 3704 biber çeşidi fideleri ile bir dekar alanda kurulmuş demonstrasyon sonuçlarını değerlendirmek üzere tarla günü yapıldı.
 
Tarla gününe, Vali Yardımcısı Ali Çetin, İl Müdür Vekili Murat Eren, ilçe ve şube müdürleri, Tepe başı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, Odunpazarı Ziraat Odası Genel Sekreteri Ertuğrul Çakıcıer ve çiftçiler katıldı. Yapılan açıklamada, bu demonstrasyonla; tarımsal faaliyetlerde bulunan çiftçileri tarımsal konularda çeşitli yayım metodları ile eğitmek, tarımsal üretimi artırmak ve geleneksel üretim tekniklerinin yerine, uygun teknik yöntemlerinin kullanılması öğretildiği belirtildi. Tepebaşı ilçesinde 2011 yılında DSİ’nin Eskişehir Keskin Göleti Sulama Projesi ile 11 bin 120 dekar arazi sulanabilir hale geldiği, sulu tarım yapılabilecek alanları değerlendirerek bölge çiftçisinin birim alanda elde ettiği gelir düzeyini artırmak amacıyla Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şubesi ve Tepebaşı ilçesi işbirliği ile Sebze Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi uygulamaya konulduğu belirtildi. Açıklamada, şu hususlara değinildi;
 
VERİM YAKLAŞIK 4 MİSLİ ARTTI
 
“Demonstrasyonlar kurulurken toprak analizleri yapılarak, gübreleme programına göre gübreleme yaptırılmış, damla sulama yöntemiyle vejetasyon periyodu boyunca bitki su tüketimleri göz önünde bulundurularak sulama programı yapılmıştır. Bu sayede Eskişehir’de ortalama biberdeki verim 900 ila bin 500 kilogram arasında iken 4,5 ton ürün alınmıştır. Proje materyali olan fideler Eskişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından karşılanmıştır.”
 
 

Ekleme Tarihi
14.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Derme Sivrisi Biberi, Üretimi biber, Eskişehir
Link: Derme Sivrisi Biberi Üretiminde Büyük Başarı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız