Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 09 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Aydın’da Sulama Makinesi Ekipman Desteği Kazananlarla Hibe Sözleşmeleri İmzalandı

AYDIN (İHA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yürütmekte olduğu, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında bireysel sulama makine ve ekipman alacak olan 4 kişiyle hibe sözleşmeleri imzalandı.


Aydın Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; Aydın genelinde toplam proje tutarının 282 bin 553 TL, hibeye esas proje tutarının ise 225 bin 636,76 TL olduğu beyan edildi. Hibe tutarının 112 bin 818,38 TL olan bireysel sulama makine-ekipmana ait 5 adet müracaatın olduğu açıklandı.

İlgili tebliğe dayalı olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca yayımlanan uygulama rehberine göre her müracaat dosyası ayrı ayrı değerlendirilip puanlamaya tabii tutulduğu ve puan sıralaması yapıldığı ifade edildi.

Ayrıca, Aydın’a tahsis edilen ödeneğin 141 bin TL olduğu öğrenilirken ayrıca Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve ilçe müdürlüklerine gelen talebin karşılandığına yönelik mevzuat açısından yeterliliği bulunan projelerin kabul edildiği belirtildi. Bireysel sulama makine-ekipman kazananların listesi Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün internet sitesinde ve İl, İlçe Müdürlüğü duyuru panolarında yayımlandıktan sonra hibe sözleşmelerinin imzalandığı vurgulandı.

Aydın’a tahsis edilen 141 bin TL ödenekle, 3 yatırımcıya Tarla İçi Damla Sulama ve 1 yatırımcıya da tamburlu sistem yağmurlama makinesi desteği sağlanacağı kaydedilirken satın alma işlemlerinin devam ettiği belirtildi.
 

Ekleme Tarihi
16.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Aydın, Sulama Makinesi, Ekipman Desteği, Kazananlar, Hibe Sözleşmeleri, İmzalandı
Link: Sulama Makinesi Ekipman Desteği




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız