Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Tarım Ve Hayvancılık Fuarı Kapılarını Açtı

İZMİR (İHA) - Tarım ve hayvancılık sektörünün önemli buluşma platformu olan Agroexpo Eurasia 9.Uluslararası Tarım Sera ve Hayvancılık Fuarı ile eşzamanlı düzenlenen Animalexpo 5. Uluslararası Hayvancılık Teknolojileri ve Süt Endüstrisi fuarı İzmir’de ziyaretçilerine kapılarını açtı.

İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda Orion Fuarcılık tarafından gerçekleştirilen Agroexpo Eurasia ve Animalexpo Fuarı’nın açılışına İzmir Valisi Mustafa Toprak CHP İzmir Milletvekilleri Musa Çam ve Aytun Çıray, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, İzmir İl Tarım Müdürü Ahmet Güldal, Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan ve bazı firma yöneticileri katıldı.

Agroexpo Eurasia 9. Uluslararası Tarım Sera ve Hayvancılık Fuarı ile eşzamanlı düzenlenen Animalexpo 5.Uluslararası Hayvancılık Teknolojileri ve Süt Endüstrisi Fuarı’nın açılışında konuşan İzmir Valisi Mustafa Toprak, fuarın ülke ekonomisi ve sektöre katkılarını anlattı. Fuarların çağın en önemli pazarlama ve promosyon araçlarından biri olduğunu dile getiren Vali Toprak “Çağımızın eni iyi promosyon ve pazarlama araçları olan fuarlar, ülkeler arası ticari, sosyal, kültürel ve siyasi işlerin gelişmesine de katkı sağlayan organizasyonların başında gelmektedir. Tarım ve hayvancılık sektörlerinin kattığı katma değer ve istihdam bunu kadar önemli olmakla birlikte bu sektörlerin taşıdığı büyük önem tarımın ve hayvancılığın bölgemiz ve ülkemiz açısından öneminin her geçen gün arttığını göstermektedir” dedi.
 
 
                                          
 
 
Fuarı’nın tanıtım faaliyetleri, fuar katılımcı-ziyaretçi profili ve ziyaretçi organizasyonu çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan, bu yıl fuarda yüzde yüz bir katılım sağladıklarını belirterek şunları söyledi: “Düzenlediğimiz fuarlarla her yıl bir önceki katılım sayısının üzerine çıkılıyor. Ve düzenlediğimiz Uluslararası etkinlikler bizi firma olarak hep daha ileriyi görme anlayışını pekiştiriyoruz. Fuarımız bu yıl yüzde yüz doluluk oranına ulaştığı için açılışı dahi kapı önünde yapıyoruz bunun için ayrıca özür diliyoruz.”
 
Fuarla eş zamanlı olarak “Et ve Balık Kökenli Olmak Üzere Biyolojik Kökenli Atıkların İşlenmesi’’, “Biyolojik Gübrelerin Önemi ve Emek Mikrobiyal Gübrenin Özellikleri’’, “Tarımsal Güneş Enerjili Sulama ve Elektrik Uygulamaları’’, “Hayvancılık İşletmelerinde Çamur Kurutma’’, ‘’Nanoteknoloji ile üretilen Sıvı Solucan Gübresinin Türk Tarımına Etkisi’’, “Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’’ konulu seminerler düzenlenecek olup, sektörün sorunları ve çözümleri uzmanlar tarafından ele alınacak.
Fuarlar kapsamında, Tarımsal Mekanizasyon ve Teknolojileri, Sera Teknolojileri, Su ve Sulama Teknolojileri, Gübreler, Zirai İlaçlar, Zirai İlaçlama makineleri, Tohum, Fide, Fidan ve Bahçecilik, Ekolojik Tarım, Çiftçilik ve Seralara Yönelik Diğer Ekipmanlar ve Hizmetler, Agro Bilişim, Canlı Hayvan Yetiştiriciliği, Hayvansal Üretim Makineleri, Tavukçuluk ve sektörel kuruluşlar yer alıyor.
 
 
                                          
 
 
İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile birlikte gerçekleştirilecek En Güzel Buzağı Yarışması, İzmir’de meraklılarıyla bir araya gelecek. Dört gün boyunca gelen ziyaretçiler tarafından oylanacak buzağılardan en çok oy alan, fuarın son günü belli olacak.
Girişin ücretsiz olduğu İzmir Tarım ve Hayvancılık Fuarları, 22 Eylül 2013 tarihine kadar 10.00-17:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
19.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Tarım Ve Hayvancılık Fuarı, Kapılarını Açtı, İzmir, Orion Fuarcılık, Fatih Tan, Animalexpo Fuarı, İzmir Uluslararası Fuar Alanı
Link: Tarım Ve Hayvancılık Fuarı Kapılarını Açtı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız