Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 10 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Yemek Deyip Geçmeyin

ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale'nin Biga ilçesinde düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda lezzet yarışması yapıldı. Yarışmada yemekler kadar hikayeleri de büyük ilgi gördü.

Biga'da bu yıl üçüncüsü düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda "Çemberimde Gül Oya Lezzet Yarışması" yapıldı. İlçe merkezinde yapılan yarışmada, mahalli lezzetlerle Türkiye mutfağından çeşitli yemekler yarıştı. Yarışmacılar yaptıkları yemeklerin hikayelerini de anlattı.

Yarışmaya iki çeşit helva ile katılan hemşire Gönül Sezen, helvaların hikayesini jüriye anlattı. Sezen, “Bu, Fatma Anamızın elini yakmayan özel bir helvadır. Normal nişasta yerine buğday ile yapılıyor. Fatma Anamız bu helvayı kavururken, yanlışlıkla kaşık yerine elini daldırır. Ama eli yanmaz. Gerçekten de bu helvayı yaparken insanın eli yanmıyor. Diğer helvanın hikayesi ise, bir çoban, köyün zengin kızına aşık olur ve gece gündüz ağlar. Ama kızın babası, kızı çobana vermez. Çoban gece rüyasında bir evliya görür. Evliya ona helvanın tarifini verir ve yaptığı helvayı uzak köylere dağıtmasını ister. Çoban, helvayı bütün köylere dağıtır. Helva çok beğenilir. Çoban da bu sayede meşhur olur. Kızın babası da kızını çobana vermeyi kabul eder. O günden beri bu helvanın adı nişan helvasıdır” dedi.

"Çemberimde Gül Oya Lezzet Yarışması"nda tatlı ve tuzlu kategorilerinde toplam 20 yemek yarıştı. Birinciye tam, ikinciye yarım, üçüncüye ise çeyrek altın verildi.
 
 

Ekleme Tarihi
21.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Yemek, Çanakkale, lezzet yarışması
Link: Yemek Deyip Geçmeyin




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız