Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 09 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Bakan Eker, Havran’da Kooperatif Açtı
 

 
BALIKESİR (İHA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Balıkesir’in Havran ilçesinde, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Süt Sığırcılığı İşletmesi’nin açılışını gerçekleştirdi.
 
 
Bir dizi açılış etkinliğine katılmak üzere Balıkesir’e gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, il merkezinin ardından akşam saatlerinde Havran ilçesine giderek, S.S. Havran İlçe Merkezi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Süt Sığırcılığı İşletmesi’nin açılış törenine katıldı. Törene Bakan Eker’in yanı sıra, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, kaymakamlar, milletvekilleri, belediye başkanları, AK Parti’nin il, ilçe ve belde başkanları ile çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan programda ilk konuşmayı Milletvekili Ali Aydınlıoğlu yaptı. Balıkesir Valisi Ahmet Turhan da tarım ve hayvancılık alanında Balıkesir’e yapılan yatırımlardan bahsetti.
 
 
 
“Bizden önce Balıkesir'de 7 kooperatif vardı. Biz 23 kooperatifi destekledik ve 28 milyon liranın üzerinde destek verdik” diyen Eker, Kaz Dağları’nın eteklerinde yer alan Havran ilçesinden övgüyle bahsetti. Bakan Eker, “Havran’da bugün bir tarımsal kalkınma kooperatifi açıyoruz. Türkiye genelinde de biz bu tür kooperatifleri destekledik. Buradaki proje özel bir proje. Her yerdeki bu büyüklükte değil. Bunun toplam yatırım tutarı 5 milyon TL. Yanı düşünün bir hayvancılık tesisi 5 milyon lira. Az bir yatırım değil. 23 dekar arazisi var bu yatırımın. Bu paranın 2 milyon 400 bin TL’si yatırım tutarı. Makine, ekipman ve inşaat. 2 milyon 600 bin TL’si de deve düve alımında kullanıldı. 5 gün öncesi itibariyle 163 tane hayvan varlığı var. Bu paranın 4 milyon 357 bin TL’si bakanlık tarafından karşılandı. Şu an 400 başlık bir tesis. Tabi bunlar 400 baş ile kalmayacak, bunların hepsi gebe. Bunların yavruları olacak. 1 sene içerisinde toplam 800 baş olacak. Sütleri falan da işlenecek ve gelir getirecek. Biz bu tür tesislerin özellikle elde edilen ürünlerinin yüzde 50 hibe desteklerle o ürünlerin gıda sanayine dönüşmesini de teşvik ediyoruz. Onlara da destek sağlıyoruz. Ben hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Havran güzel cennet köylerimizden birisi” dedi.
 
 
         
 
 
Konuşmaların ardından kırsal kalkınma kooperatifinin açılış kurdelesi kesildi ve damızlık büyükbaş hayvanların bulunduğu tesisler incelendi. Bakan Eker, daha sonra Balıkesir Koca Seyit Havaalanı’ndan Adana’ya hareket etti.
 
 
 

Ekleme Tarihi
24.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Bakan Eker, Havran’da Kooperatif Açtı, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Süt Sığırcılığı İşletmesi
Link: Bakan Eker, Havran’da Kooperatif Açtı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız