Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 07 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Mersin’de Limon Hasadı Lokumlu Başladı

MERSİN (İHA) - Mersin’in Erdemli İlçesinde limon hasadına başlandı. Yıllık ortalama 4 yüz bin ton üretilen limona ilk makaslar lokum ikramıyla vuruldu.

İlçeye bağlı Arpaçbahşiş beldesinde limon hasat sezonu açılışı yapıldı. Sezon açılışı nedeniyle tarım işçilerine lokum ikram eden Erdemli Ziraat Odası Başkanı Adnan Dölek çiftçilere hayırlı sezon dileklerinde bulundu. Turfanda olarak yetişen Enterdonat ve Mayer cinsi limonların hasadına başlandığını belirten Dölek, ilçede 110 bin dönüm arazide limon yetiştirildiğini söyledi. Dölek konuşmasında, “2013-2014 limon hasat sezonumuz hayırlı uğurlu olsun. Erdemli’de 110 bin dönümde narenciye yetiştirilmektedir.
 
Hasat 15 Eylülde başlar, 20 Eylülden sonra da ihracat kapılarımız açılır. Erdemli’de bu yıl yaklaşık olarak 4 yüz bin ton limon beklentimiz var. Bunun da büyük bir kısmı Rusya ve Avrupa ülkelerine, az miktarda da şuanda Ortadoğu ülkelerine ihraç edilmektedir. Şuanda Mayer cinsi limonlar 50 kuruş civarındadır. Enterdonat cinsi limonlarımız da 70-90 kuruş arasında alıcı buluyor. Dikenli limonlarımızın daha belirlenmiş bir fiyatı yoktur. Dikenli limonda da bu yıl 80 kuruştan gitmesi beklentimiz var.
 
Şuanda kesimi yapılan limonlarımızın renkleri yeşildir. Bu limonlar sarartma tesislerinde sarartılarak ihracat edilecektir. Mayer cinsi limonlar bu mevsimde oldukça suludur. Enterdonat cinsi limonlarımızda suludur ama tüketicilerimiz bu limonları çapraz bir şekilde keserek suyunu sıkmalıdır. Lif dizilimi farklı olduğu için düz kesimlerde Enterdonat limonlarımızın suyu az çıkar. Tüketicilerimiz buna dikkat etmelidir” dedi.
 
 

Ekleme Tarihi
26.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Mersin, Limon Hasadı, Lokumlu Başladı, ihracat, limon, hasat
Link: Mersin’de Limon Hasadı Lokumlu Başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız