Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


İnegöl Tarım Fuarı Hedefine Ulaştı

BURSA (İHA) - İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 8-10 Eylül 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen İnegöl Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nı (İNTARGAF) maksadına ulaştığını söyledi.

Belediye Encümen Salonu'nda yaptığı toplantıda fuarı değerlendiren Başkan Alinur Aktaş, ilk olmasına rağmen güzel bir organizasyon olduğunu, iyi niyetlerle yaptıkları bu fuarın maksadına ulaştığını belirtti. Fuarda emeği geçen herkese teşekkür eden Aktaş, "Eski Perşembe Pazarı'nda gelişi güzel mobilya fuarları yapılırken, bugün hamdolsun 25 bin metrekarelik modern bir fuar alanımız var. Hatta bu alan yetmiyor. Şu an çok ciddi görüşmeler yapıyoruz. 45-50 dönümlük bir fuar alanının hesabını yapıyoruz" dedi.

İnegöl'ün bir tarım şehri olduğunu ifade eden Aktaş, "Çok mümbit topraklara sahibiz. 4 mevsimi yaşıyoruz. Burada belirli mahsuller, belirli ürünler artık çok ön plana çıkmaya başladı. Tabii tarım teknolojilerini de kullanmak istiyoruz. O klasik babadan kalma usullerle çiftçilik yapmaktan ziyade, daha modern teknikleri kullanmak istiyoruz. Gayemiz fuar yapıp insanları şarkı ile türkü ile eğlendirmek değil. Bu bir festival değil, panayır değil, bir fuar. Burada amaç, makine satanı da, meyve-sebze satanı da, velhasıl diğer ürünleri satanı da, üreteni de ziyadesi ile istifade ettirmek. Tabii bu bizi birkaç yıl sonra bu işlerde de markaya doğru götürecek. 7-8 yıl önce 1 liradan ayçekirdeği satarken, şimdi 6 liraya ulaştık, rekolte de yükseldi. Bu önemli bir başarıdır. Ama dediğim gibi bizim kalitemizi, standartlarımız arttırmamız gerektiği gibi, çok iyi tanıtım yapmamız gerekiyor. Fuarımız bu bakımdan maksadına ulaştı" diye konuştu.
 
 

Ekleme Tarihi
30.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: İnegöl Tarım Fuarı, Hedefine Ulaştı, fuar, Bursa, İnegöl
Link: İnegöl Tarım Fuarı Hedefine Ulaştı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız