Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Şap Aşılama Çalışmaları 

KARABÜK’TE ŞAP AŞILAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI


KARABÜK (İHA) - Karabük İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından il merkezi ve ilçelerde yılı sonbahar Şap aşılama kampanyası başlatıldı.
 
Karabük İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cemalettin Çataklı, Bakanlık tarafından ülke genelinde uygulamaya konulan Hayvan Hastalıkları ve Zararlıları İle Mücadele Programı kapsamın da, Karabük Merkez ve 5 ilçede şap aşılama çalışmaların başladığını söyledi.
Şap aşılama çalışmalarının 20 Kasım tarihinde sonuçlanacağını ve 2 aylıktan büyük tüm büyükbaş hayvanların aşılanacağını beliren Çataklı, “ Halk arasında ‘Dabak’ olarak ta bilinen şap hastalığı bütün çift tırnaklı hayvanlarda rastlanan çok bulaşıcı viral bir hastalıktır.
 
Ağızda, tırnakta ve memelerde yaralar oluşturan bu hastalık, et veriminde yüzde 30-45, süt veriminde ise yüzde 15-35 arasında verim kayıplarına neden olur. Özellikle genç hayvanlar hastalığa karşı son derece hassas olup, ölümlere yol açabilir. Hastalıktan korunmanın yolu, hayvanların altı ay aralıkla yılda iki kez (ilkbahar, sonbahar) aşılanmasıdır. 5996 sayılı Kanun gereğince yetiştiricilerin hayvanlarını aşılatmaları zorunlu olup, aksi hareket edenler hakkında 6 bin 400 TL idari para cezası ile cezalandırılması hükmü mevcuttur. Aşılama kampanyası, İl merkezinde Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğümüz, İlçelerde ise İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimiz tarafından yürütülecek” dedi.

Ekleme Tarihi
04.10.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Şap Aşılama Çalışmaları,karabük
Link: Karabük’te Şap Aşılama Çalışmaları Başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız