Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Gebe kurbanlık ultrasonla belirlenecek

Kurban Bayramı öncesinde Sakarya'da kurulan ruhsatlı hayvan pazarlarında, kurbanlık hayvanlar veteriner hekimler eşliğinde ultrasonla hamilelik testinden geçiriliyor.

SAKARYA - Sakarya Ticaret Borsası (STB) Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Mete, gazetecilere yaptığı açıklamada, hayvan pazarlarında hayvan sağlığının korunması için önlemler aldıklarını söyledi.

Vatandaşların satın aldığı kurbanlık hayvan konusunda hayal kırıklığı yaşayabileceğine işaret eden Mete, "Bunların başında hayvanın kurbanlık yaşında olmaması, sağlıklı olmaması, dişi hayvanların gebe çıkması ve çok yüksek ücret ödenmesi sayılabilir. Bu konularda bilgisi olmayan vatandaşlarımızın ahırlardan ya da sokak pazarlarından kontrol ettirmeden aldıkları kurbanlık hayvanları nedeniyle sıkıntı yaşamamaları için ruhsatlı hayvan pazarlarını tercih etmeleri gerekir" dedi.

Mete, ruhsatlı hayvan pazarlarında sürekli olarak kontrol yapıldığını vurgulayarak, bu şekilde herkesin rahat bir bayram geçirmesini istediklerini dile getirdi.

"Pazarlarda veteriner hekim bulunması da hayvanların kontrollerinin yapılarak hasta hayvan satışını engellemektedir" diyen Mete, sözlerini şöyle tamamladı:

"En önemli noktalardan biride dişi hayvanların gebe çıkmasıdır. Bu konuda da pazarlar güvence altındadır. Veteriner hekimler ultrason cihazı ve diğer ekipmanlarıyla gebelik kontrolü yaparak vatandaşların aldanmasını engellemektedir. Bu nedenlerden dolayı vatandaşlarımızın kurbanlıklarını ahırlardan, sokak pazarlarından ya da tanımadığı kişilerden almak yerine hayvan pazarına giderek emin bir şekilde alışverişlerini yapmaları kendileri açısından faydalı olacaktır. Bu konuda vatandaşlarımız duyarlı olmalıdır." 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
10.10.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Gebe kurbanlık, ultrasonla belirlenecek, kurban, kurban bayramı, kurbanlık, Sakarya
Link: Gebe kurbanlık ultrasonla belirlenecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız