Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Mudanya’da 15 Bin Ton Zeytin Rekoltesi Bekleniyor 
 
BURSA (İHA) - Bursa’nın Mudanya ilçesindeki zeytin üreticileri Marmarabirlik’e 15 bin ton rekolte beyanında bulundu.

Mudanya 150 Sayılı Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ali Yıldız, köy muhtarları ve zeytin üreticisine son gelişmeler hakkında bilgi verdi. Yıldız, 15 bin ton rekolte beyan edildiğini, bu miktarın zamanla artabileceğini söyledi. Kasım ayında başlayacak olan zeytin kampanyası hakkında bilgiler veren Yıldız, “Yapılan bu ön toplantıda hem bilgi almak, hem de bilgi vermek istiyoruz. Zor bir dönem bizi bekliyor. Her zaman istişare halinde olduğumuz üreticilerimiz hep bilgilerimizi paylaştık” dedi.

4,5 ay sonra düşen yağmurun üretimi dengelediğini, ancak ürünlerin daha fazla yağmura ihtiyacı olduğunu belirten Yıldız, “Yağlık zeytinin geçen yıla göre daha fazla olacağı düşüncesindeyiz. Kuraklık sıkıntılı bir dönem yaşatacak. Bu sene zeytin sineği bizi kötü bir şekilde etkiledi. Bu zararları iyi bir şekilde tahlil etmek gerekiyor. İlaç mücadelesinde biraz geç kaldık. Zeytin sineği ile ilgili Tarım Bakanlığı'na başvurduk. Ancak bakanlığımız zeytin sineğini doğal afet kapsamına almıyor. Bu yüzden destek alamıyoruz ve sıkıntılı bir dönem ile karşı karşıyayız” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile birlikte tespit çalışmalarını başlatmak istediklerini ifade eden Yıldız, kooperatif olarak karlı bir sezon geçirmek için çalıştıklarını ve üreticiyi mağdur etmemek istediklerini ifade etti. Gemlik, Orhangazi ve İznik'te bu sezon zeytinin daha fazla olduğuna dikkati çeken Yıldız, “Mudanya bu sezon diğer ilçelere göre biraz daha orta seviyede üretim yapacak. 4 bin üyeden 14 bin ton rekolte beyanı aldık. Bu rekoltemiz 17 bin tona kadar çıkabilir. Marmarabirlik olarak yatırımlarımız devam ediyor. Genişlemeye büyümeye devam edeceğiz. Ortaklarımız ve üyelerimiz daha rahat edecek” diye konuştu.
 
 

Ekleme Tarihi
13.10.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Mudanya, Zeytin Rekoltesi, zeytin, rekolte
Link: Mudanya’da 15 Bin Ton Zeytin Rekoltesi Bekleniyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız