Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Dünya Lale Zirvesi İstanbul’da 

Laleler şehri İstanbul’da yapılacak zirvede, lalenin sanata etkileri, lale bahçeleri, Lale Devri gibi konularda bilimsel sunumlar gerçekleşecek. Zirveye Dünya Lale Zirvesi Başkanı da katılacak. Geçen yılki zirve ABD’de yapılmıştı.

Dünya Lale Zirvesi´ nin 5.si lalenin anayurdu olan İstanbul´da gerçekleşecek. ‘Lale, doğada, tarihte ve sanatta’ sloganıyla, 14-15 Kasım tarihinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek zirveye İstanbul Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği yapacak.

BİLİMSEL SUNUMLAR YAPILACAK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Dünya Lale Zirvesi Başkanı Michel Gauthier ve İstanbul Lale Vakfı Başkanı Bahattin Ulusan’ın açılış konuşmalarının ardından yerli ve yabancı bilim adamları ve uzmanlar ‘Osmanlı Bahçeleri ve Lale’, ‘Kayıp Laleler’ , ‘Türkiye’nin Önemli Bir Doğal Soğanlı Bitkisi: Tulipa L.’, ‘Güney Kore’de Lale Festivallerinin Gelişimi’, ‘Lale’nin Osmanlı Kültürüne Yansımaları’, ‘Lalelerin 450 Yılı- Gelenekselden Tasarıma’, ‘Lale Festivali ve Lale Üretimi’, ‘Tarımda Lale Türleri’, ‘Kâğıthane ve Lale Devri’, ‘Laleler ve Bahçe Turizmi’ başlıklı bilimsel araştırmalar sunulacak, tartışmalar yapılacak. Dünya Lale Zirvesi’nin dördüncüsü geçen yıl ABD’nin Seattle şehrinde yapılmıştı.

8 YILDIR FESTİVAL DÜZENLENİYOR

Bu yılki zirvede İstanbul´un dört bir yanında ekilen ve şehrin güzelliklere güzellik katan laleler dünyaya tanıtılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, geleneksel hale getirdiği İstanbul Lale Festivali’ni 8 yıldır düzenliyor. 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
03.11.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Dünya Lale Zirvesi, İstanbul, lale
Link: Dünya Lale Zirvesi İstanbul’da




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız