Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 11 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Mersin 70 ton narenciyeyle süslendi


Türkiye'nin narenciye ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Mersin, bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilecek Narenciye Festivali'ne hazırlanıyor.
 
MERSİN - Yıllık 1 milyon ton narenciye üretimi ile Türkiye'de sektörün lideri konumunda olan Mersin'de, 4. Narenciye Festivali hazırlıkları kapsamında yaklaşık bin 200 metrekarelik alan 70 ton narenciyeyle süsleniyor.

Narenciye tüketimini artırmak ve kentin uluslararası alanda tanıtımına katkı sağlamak için düzenlenen festivalin hazırlıkları sürdürülüyor. Ülkenin narenciye üretiminin yaklaşık yüzde 30'unun karşılandığı Mersin'de, Adnan Menderes Bulvarı Mezitli Kavşağı'ndaki alan festival için limon, mandalina, portakal ve greyfurtla süsleniyor.

Sahil şeridinde bulunan Kızkalesi, Uzuncaburç, Side harabeleri gibi sabit imitasyon figürleri, demirden gemi, vagon figürleri ile mobil tasarlanan zürafa, fil, otomobil, mask, caretta caretta da narenciye ürünleriyle donatıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Ticaret Borsası, Akdeniz, Yenişehir, Toroslar ve Mezitli ilçe belediyelerinin düzenlediği 16-17 Kasım'daki 4. Narenciye Festivali'ne 30 ülkeden 700 amatör folklor sanatçısı katılması bekleniyor.

Çeşitli kurum ve kuruluşların stant açacağı festivalde narenciye temalı defile de gerçekleştirilecek. Çoğu köylü kadınlardan oluşan 60 işçinin çalıştığı, sadece süsleme için 70 ton narenciye ürün kullanılacağı festival kapsamında vatandaşlara da narenciye dağıtılacak.

Bu arada, festivalin tanıtımı için narenciyeyle süslenen araçlar da kentte dolaşmaya başladı.









http://www.dunya.com/

Ekleme Tarihi
11.11.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Narenciye Festivali
Link: Mersin 70 ton narenciyeyle süslendi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız