Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Okitsu Mandalina 

Narenciye üreticilerine 7 bin Okitsu cinsi mandalina fidanı dağıtıldı
 
 
 HATAY - Hatay'ın Dörtyol ilçesinde Kaymakamlık, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi tarafından 12 narenciye üreticisine 7 bin 110 adet Okitsu Mandalina fidanı dağıtımı yaptı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü önünde yapılan dağıtım törenine Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlilerinin yanı sıra birlik üyesi ve üreticiler katıldı.

Fidan dağıtım töreninde bir konuşma yapan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan İnal, İl Özel İdaresi Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında yüzde 75'i Özel İdare Destekli yüzde 25'i Çiftçi Katılımlı Tarımsal ve Kırsal Kalkınma Strateji Planı'nda yer alan bitki örtüsüne uygun 7 bin 110 fide dağıtımı gerçekleştirdiklerini söyledi. İnal, "Amacımız narenciye üretimini bölgemizde A katile ve ihracata uygun ürünler elde etmek ve narenciye çeşitliliğini arttırmaktır" dedi.

Kaymakam Recep Soytürk de temel amaçlarının Tarımsal ve Kırsal Kalkınma Strateji Planı çalışmasıyla ortaya çıkan ilçedeki tarımsal faaliyetlerdeki aksaklıkların giderilmesini hedeflemek olduğunu belirtip, narenciye üretim çeşitliliklerinin arttırılmasını sağlamak olduğunu vurguladı. Soytürk, "12 üreticimize dağıtımı yapılan fidelerin önümüzdeki günlerde yeni dağıtımlarla daha da yaygınlaşacağı kanaatindeyim." ifadelerini kullandı.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
23.11.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Narenciye üreticileri,Okitsu Mandalina
Link: Narenciye üreticilerine 7 bin Okitsu cinsi mandalina fidanı dağıtıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız