Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Gineliler Edremit'te zeytin ve zeytinyağı tesislerini inceledi

BALIKESİR (CİHAN)- Balıkesir’in Edremit ilçesi, zeytin ve zeytinyağı pazarlarını genişletmeye çalışıyor. Edremit Sanayici ve İş Adamları Derneği (ESİAD)’nin davetlisi olarak Gine Cumhuriyeti'nden gelen 18 işadamı zeytin, zeytinyağı ve sabun tesislerini inceledi.


Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) işbirliğiyle davet edilen Gine heyeti Edremit, Havran, Burhaniye ve Karaağaç'taki tesisleri gezdi. Özellikle yeşil zeytin ve sabunlara hayran kaldılar. Türkiye'de okuyan Gineli Musa Bah, Edremit'in yeşil zeytinini tattığında, "Mükemmel, anlatamam. Daha önceden zeytini hiç sevmezdim, bundan sonra hep zeytin yiyeceğim. Bir de Edremit zeytininden başka zeytin yemeyeceğim.'' dedi.

Akşam üzeri Edremit Körfezi bölgesindeki zeytin ve zeytinyağı sektörü temsilcileriyle buluşan Gineli işadamları, görüşmeler yaptı. ESİAD üyesi Osman Demir, iş görüşmesinin ardından misafirlerine zeytinyağı hediye etti. Gineliler ise Demir'e, meşhur Gine sazı "kora'' verdi. Demir, "Korayı çalmak, öğrenmek çok vaktimizi alır. Öğrenip Gine'de icra edeceğiz.'' şeklinde konuştu. Ziyaretle ilgili de açıklama yaparak, ''Bugün Gine'den gelen 18 işadamını Edremit'te ağırladık. Kendileri zeytin, zeytinyağı ve sabunla ilgili, gıda sektörüyle ilgili, kozmetikle ilgili çalışmaları olduğunu söylediler. Kendilerine yardımcı olmaya gayret gösterdik. İlk defa tattıkları çizik yeşil zeytini çok beğendiler. Yeşil zeytin Gine yolunda. Gine gelin, gine gelin." dedi. 
 
 

Ekleme Tarihi
29.11.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Gineliler, Edremit, zeytin ve zeytinyağı tesislerini
Link: Gineliler Edremit'te zeytin ve zeytinyağı tesislerini inceledi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız