Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Suriye ve Irak’a Domates İhracatı Başladı

MERSİN (İHA) - Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Atayurt beldesinden Suriye ve Irak’a günlük 250 ton domates ihraç edildiği bildirildi.
 
Arılarla döllenen domatesin Atayurt Belediyesi tarafından yaptırılan paketleme tesisinde özel olarak paketlendikten sonra Irak’a ve Suriye’ye sevk edildiğini söyleyen tüccar Bayram Işıklar, talebin arttığını ancak fiyatların yeterli düzeyde olmadığını söyledi.

Işıklar, Doğu illeri başta olmak üzere iç piyasaya da Atayurt’tan önemli ölçüde ürün gönderildiğini söyledi.
 
Şuanda domatesin kilosunun 70 kuruş olduğunu belirten Işıklar, “Üreticiden gelen domatesleri, paketleme işleminin ardından şuanda Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki illere gönderiyoruz. Ancak 70 kuruş kimseye bir şey kazandırmıyor. Ürünün kalitesi bu yıl önemli ölçüde arttı, batı illeri ve Karadeniz bölgesine de sevkiyat yapılabilir” dedi.

GÜNLÜK 250 TON DOMATES İHRAÇ EDİLİYOR
 
Atayurt Hal Derneği Başkanı Ali Türer ise Suriye ve Irak'a Silifke’den günlük 250 ton domates ihraç edildiğini, Türkiye'nin domates ihtiyacının önemli bir bölümünün de Silifke'den karşılandığını belirtti.

İyi tarım uygulamaları sayesinde ihracata uygun üretim yapıldığını vurgulayan Türer, "Silifke'de üretilen domates, iç piyasa taleplerini karşıladığı gibi Irak, Suriye başta olmak üzere dış piyasanın da ihtiyacını karşılıyor. Bu yıl domateslerimizde önemli ölçüde bir kalite yakaladık" dedi.

Örtü altında 4 bin dönüm araziden 50 bin ton domates üretildiğini vurgulayan Türer, ilçe genelinde ise yıllık 14 bin 500 dönüm araziden, 175 bin ton domates üretimi yapıldığını söyledi. 
 
 
 

Ekleme Tarihi
05.12.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Suriye ve Irak’a, Domates İhracatı Başladı, domates, ihracat
Link: Suriye ve Irak’a Domates İhracatı Başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız