Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Taşköprü sarımsağını dünyaya tanıtacak

Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, hem doğduğu topraklara yatırım yaptı hem de Taşköprü sarımsağının nehirlere dökülmesini engelledi.

Reis Gıda, Taşköprü sarımsağını dünyaya tanıtmakta iddialı. 2014 yılında sarımsak tohumu projesine ağırlık verecek olan Reis, Taşköprü sarımsağını gelecek nesillere taşıyacak.

Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, Taşköprü’deki sarımsak işleme tesisini, doğduğu topraklara yatırım yapmak ve bölgedeki sarımsakların nehirlere dökülmesini engellemek için, 14 yıl önce hiçbir teşvik ve destek almadan tek başıma kurduğunu söyledi. Mehmet Reis, tesisin açıldığı yıl, yeni mahsul ürününü 29 kuruşa satmak zorunda kalan Taşköprü sarımsak üreticisinin, aynı yıl tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte, aynı sarımsağın 3 TL’den alıcı bulduğunu belirterek, şunları söyledi:


PAZARIMIZI ARTTIRACAĞIZ
 
“Taşköprü’ye ait yerli sarımsak tohumu projesini hayata geçirmek için yarınları düşünerek Metro Gross Toptancı Market ile birlikte ilk adımı attık. Birinci etapta, 2014 yılı şubat ayında, 50 dönümün üzerinde arazi üzerine ekim yapılacak ve her yıl ekim alanları arttırılacaktır. Taşköprü sarımsağının standardı bozulmadan gelecek nesillere ulaşabilmesi için TÜBİTAK ve üniversitelerle işbirliği yaparak, bilgi birikimlerimizi çiftçimiz ile paylaşarak ve toprağı daha verimli kılarak sosyal sorumluluk projemizi devam ettireceğiz. Özetle, Taşköprü sarımsağından daha yüksek standartta verim alınabilmesi için ‘iyi tarım uygulamaları’ ile ‘yerli sarımsak tohumu’ ekimini yapacağız. Kendine has lezzeti ve yaygın aroması ile dünyada eşi olmayan Taşköprü Sarımsağının standardı korunarak, gelecek nesillere aktarmak ve en üstün kalitede sağlıklı ürünler üreterek iç ve dış pazarda artışı hedefliyoruz.”
 
3 KITAYA KURU GIDA İHRACATI
 
Menmet Reis, 3 kıtaya ihracat yaparak, Türkiye’nin kuru gıda ürünlerini dünyaya tanıttıklarını belirterek, şunları söyledi: “Ürünlerimizi KKTC, Amerika, Kanada, İngiltere, Almanya, İsviçre, İsveç, Norveç, Fransa, Hollanda, Belçika, Finlandiya, Danimarka, Slovenya, Avusturya, Azerbaycan, Bosna Hersek, Katar ve Kuveyt’e ihraç ediyoruz. Başta Amerika olmak üzere diğer ülkelere Osmancık pirinç, Baldo pirinç ve sadece ülkemizde yetişen bakliyat ve bulgur çeşitlerini ihraç etmemiz ayrı bir önem arz ediyor. 2013 yılı sonlarında genel ciromuzun yaklaşık yüzde 10’nun ihracat olacağını tahmin ediyoruz. Reis Gıda olarak hedefimiz ihracat yapacağımız ülke sayısını kısa sürede arttırmaktır.”
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
06.12.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Taşköprü sarımsağını, dünyaya tanıtacak, sarımsak, gıda, reis gıda
Link: Taşköprü sarımsağını dünyaya tanıtacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız