Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Tarım Kredi kuru soğan ihracatına başladı

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (TKKK) bu yıl ilk defa kuru soğan ihracatına başladı. Çiftçinin depolarında bulunan ürünler, Bulgaristan’a ihraç edildi. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Başkanı İlhami Teke, soğan üreticilerinin endişelerini gidererek geçen yıl Eylül-Ekim ve Kasım aylarına göre bu yıl yüzde 30’luk bir ihracat artışının söz konusu olduğunu ifade etti.

Kuru soğan konusunda kamuoyunda yanlış bilgilendirmeler yapıldığını dile getiren Teke, geçen yıl aynı dönemde yaklaşık 27 bin ton soğanın ihraç edildiğini belirterek, bu yılki rakamın yaklaşık 35 bin ton olduğunu ve taleplerin artarak sürdüğünü vurguladı. Tarım Kredi Kooperatifleri olarak Bulgaristan üzerinden Avrupa’ya kuru soğanın gönderilmeye başladığını anlatan İlhami Teke, "Çiftçilerimiz soğan ile ilgili kaygılardan uzaklaşsınlar. Karamsar olmasınlar ürünlerini muhafaza etmekte başarılı olsunlar. Dünya’ya soğan ihracatı yapan birçok ülkede soğan sıkıntısı var. Soğanın yetişmemesi, hastalıklı olması ve rekolte düşüklüğünden dolayı bir açık söz konusu. Biz bu konuda ümitliyiz. Her zaman olduğu gibi çiftçilerimizin ürünlerini pazarlamaya devam edeceğiz. Bulgaristan ile başladık akabinde diğer ülkelerde gelecek." diye konuştu. Dünya’nın gıda ihtiyaçlarını takip ettiklerini anlatan Teke, "Bizim çiftçiler olarak tek yapmamız gereken ürün piyasasını izlemek. Ürünü ekerken ‘Bu yıl para etti, seneye çok ekelim’ mantığı ile değil, istikrarlı bir şekilde olması lazım. Türkiye’de ki genel ticaretle paralel olarak, Tarım Kredi'nin yapmış olduğu tarımsal ticarette büyüyerek devam edecektir. Bizim amacımız; ortaklarımızın gelirinin yükseltici tedbirleri almak. Çünkü biz çiftçilerin kuruluşuyuz." şeklinde konuştu.

Tarımsal ürün fazlalığının bir şekilde yurt dışına ihraç edilmesi gerektiğini ifade eden Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu da çiftçinin para kazanabilmesi için ürünlerini değerinde satabilmesi gerektiğini vurguladı. Köseoğlu, "Sezon başı soğan üreticisi oldukça endişeliydi. Bu endişe, çiftçilerimizin sezon başında maliyetinin altında soğan satmalarına neden oldu. İnşallah Tarım Kredi'nin de bu işin içinde olmasından dolayı ihracat artarak devam edecektir. Çiftçilerimiz bundan sonra ki soğanlarını değerinde, iyi fiyata satarlar. Tarım Kredi çiftçilerimizin yüzünü güldürmüştür." yorumunu yaptı. Köseoğlu ayrıca, Polatlı’da ki soğan depolarında en fazla 200 bin ton soğanın bulunduğunu sözlerine ekledi.
 
 
 
 
(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
18.12.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Tarım Kredi, kuru soğan ihracatına, başladı, ihracat, kuru soğan
Link: Tarım Kredi kuru soğan ihracatına başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız