Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Araban’da 2013 Yılı Zeytin Hasadı Başladı

GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep’in Araban ilçesinde 2013 yılı zeytin hasadına başlandı.
 
Zeytin hasadı yapılan bölgelerde incelemelerde bulunan Araban Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür Vekili Ziraat Mühendisi Zeynel Güneş, “Araban ilçesinde 2006 yılından sonra zeytin dikim alanlarında önemli artışlar oldu. 2006 yılına kadar ilçede yaklaşık bin dekar civarında olan zeytin alanı 2006 yılından itibaren kurulan yeni bahçelerle birlikte 3 bin 100 dekara yükseldi. 2006 yılında dikim yapılan zeytin alanlarında kimyasal gübre ve ilaç kullanmadan organik olarak 3 bin 100 dekar alanda 2 yıldır hasat yapılmaya başlandı. Ağaç başına 1-2 kilogram civarında zeytin alan çiftçilerimiz hasatta elde ettiği zeytinleri yağ olarak değerlendirmektedir. Önümüzdeki yıllarda bu mevcut zeytin alanlarından önemli miktarda yağ üretimi hedeflenmektedir. Ayrıca zeytinyağına destekleme ödemeleri de yapılmaktadır. Zeytin üreticilerimiz hasattan sonra gerekli evraklarla müdürlüğümüze müracaat ettikleri takdirde kilogram başına 60 kuruş destekleme ödemesi de alır” dedi.
 
Arabanlı zeytin üreticilerinden Kamber Kılıç, ürettikleri zeytinin yağ oranı yüksek olmasından dolayı tadının çok iyi olduğunu söyledi.
Araban’da 2006 yılında yaygınlaşan zeytin üretiminden elde edilen yağın da ilçe merkezi ve ilçeye bağlı köylerde tüketildiğini kaydeden Kılıç, şunları söyledi:
 
“Araban’da yetişen zeytininin yağ oranı yüksek olduğundan dolayı 2 yıldan beri hasadına başladığımız zeytinden elde ettiğimiz zeytinyağı ile ilçe halkı zeytinyağı tüketimine başlandı. İlçedeki zeytin üretimi ile birlikte geçmiş yıllarda genelde ayçiçeği yağı tüketen ilçe halkı zeytinyağı ile tanışarak zeytinyağının insan sağlığına faydalarını da öğrenmesiyle birlikte ilçede zeytinyağı tüketimi de arttı. Kimyasal gübre ve ilaç kullanmadan tamamen organik olarak yetiştirdiğimiz zeytinlerden elde ettiğimiz zeytinyağını bir yiyen ikinci kez mutlaka Araban da organik olarak yetiştirdiğimiz zeytinyağından yemek istiyor.”
 

Ekleme Tarihi
19.12.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Araban, Zeytin Hasadı Başladı, zeytin, hasat
Link: Araban’da 2013 Yılı Zeytin Hasadı Başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız