Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Sofralık Değil, Kozmetik Zeytin
 
İZMİR (İHA) - İlçedeki zeytinlerin işlenmesinden elde edilen ‘Torbalı Zeytin Kolonyası’, Ticaret Odası tarafından tanıtım amacıyla yeni yıl hediyesi olarak dağıtıldı. TTO Başkanı Olgun, “Torbalı tarımını sanayi ile harmanladık” dedi.
 
İzmir'de 90’lı yıllardan önce tarımı ile öne çıkan, son yıllarda Türkiye’nin önemli sanayi merkezlerinden biri haline gelen Torbalı’da Ticaret Odası, "Tarım ile sanayiyi harmanladık" sloganı ile önemli bir çalışmaya imza attı. Torbalı Ovası'nda yetişen zeytinler, ilçedeki Volkan Kozmetik Fabrikası'nda işlenerek ‘Torbalı Zeytin Kolonyası’ adı ile piyasaya sunuldu. Üzerinde Torbalı’nın simgesi Metropolis amblemi ve TTO’nun logosu ile tanıtım maksadı ile üretilen kolonyalar, İzmir ve Torbalı bürokrasisi, siyasetçiler, sivil toplum örgütleri ve basın temsilcilerine yeni yıl hediyesi olarak gönderildi.

"TARIMDAN VAZGEÇMEDEN SANAYİLEŞECEĞİZ"
 
Konu ile ilgili bir tanıtım toplantısı düzenleyen TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, tarımdan vazgeçmeden sanayileşmenin önemine vurgu yaptı. Tarıma dayalı sanayinin gelişime büyük önem verdiklerinin altını çizen Olgun, “İlçemizin çok verimli toprakları var. Tarımdan vazgeçmek istemiyoruz ama sanayide de ülkenin marka kenti haline geldik. Tarıma dayalı sanayinin gelişimini sembolize eden ‘Torbalı Zeytin Kolonyası’ ile bir mesaj vermek istedik. İlçemizin tanıtımına katkı koyacağına inandığımız bu çalışmayı ilerleyen yıllarda daha da geliştirmeyi düşünüyoruz. İlçede tarım ile sanayinin birlikte gelişmesi için yerel yönetim, hükümet ve STK’lar ile birlikte ortak inisiyatif geliştirmek için 2014 yılında bazı çalışmalar yapacağız. Tarım ile sanayinin harmanlandığı örnek bir kent olmak istiyoruz” dedi.

TARIMA DAYALI SANAYİNİN GELİŞMESİNİ SİMGELİYOR
 
Torbalı Ovası'nda yetişen zeytin, domates ve kışlık sebzeler, ülke ekonomisinde önemli bir yere sahip. Bünyesinde barındırdığı 700 fabrika ile Türkiye vergi sıralamasında 5'inci sırada yer alan Torbalı, tarım ve sanayisi ile ön plana çıkıyor. İlçe tarımını sanayi ile buluşturan Torbalı Zeytin Kolonyası da ilçede yetişen zeytinlerin işlenmesi ile elde edilen bir ürün. Tarıma dayalı sanayinin gelişmesi, topraklarında yetişen ürünlerin ilçe fabrikalarında üretimini sembolize eden bu kolonya, ülke ekonomisine Torbalı’nın bir hediyesi olacak. Ayrıca ürünün dünyanın çeşitli ülkelerine ihraç edilmesi sağlanarak Torbalı'nın isminin dünyaya duyurulması hedefleniyor.
  

Ekleme Tarihi
04.01.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Sofralık Değil, Kozmetik Zeytin, zeytin
Link: Sofralık Değil, Kozmetik Zeytin




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız