Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Çerkezköylü Balığı Yüzde 50 Ucuza Yiyor

TEKİRDAĞ (İHA) -Balık fiyatları ülke genelinde yükselirken Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde hamsinin kilosu 7 TL’den tüketiciye ulaştırılıyor.
 
Ülke genelinde Çinekop’un 25-30 TL, Sarıkanat’ın 50-60 TL, Lüfer’in 25-30 TL, Palamut’un 20-25 TL, Torik’in 30-35 TL, İstavrit’in 13-15 TL, Mezgit’in ise 20 TL’den satışa sunulduğu bu günlerde, Çerkezköylüler, Hamsi’yi 7 TL, Mezgit’i 10 TL, İstavrit’i 10 TL, Çupra ve Levrek’i tanesini 7 TL, Uskumru’yu 10 TL, Çinekop’u 30 TL, Barbunu ise 20 TL ödeyerek yiyebiliyor.
 
Denizlerde avlanılan balık miktarının her yıl daha da azaldığı belirtilen Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2002’de 523 bin ton deniz balığı avlandı. Bu rakam 2012’de 396 bin tona düştü. 2007 yılında 385 bin ton hamsi avlanırken, 2012’de avlanılan hamsi miktarı 164 bin tona geriledi.
 
Hamsi fiyatlarının artmasının temel nedeninin bilinçsiz avcılıktan kaynaklandığını ifade eden balıkçılar, yasaklar sayesinde balık miktarının arttığını fakat kontrollerin gevşemesi sonucu balık yuvalarının dağıldığını, bu nedenle de balık miktarında bu yıl da azalma görüldüğünü ifade etti. Yağışın az olması nedeniyle denizlerin geç soğuduğuna dikkat çeken balıkçılar, “Balıklar bu nedenle göç ediyor. Bu yıl ne alıcının ne de satıcının yüzü güldü. Düzensiz havalar, bütün balıkçıları etkiledi. Bu yıl ne yaz, ne de kış tam olarak yaşandı. Balıklar geçen seneye göre çok az. Bundan sonra balığın olmayacağını düşünüyoruz. Çünkü balıklar bu dönemde soğuk yerlere göç ediyorlar” açıklamalarında bulundu.
 
 

Ekleme Tarihi
17.01.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Çerkezköylü, Balık, Yüzde 50 Ucuza Yiyor, balık fiyatı, Tekirdağ
Link: Çerkezköylü Balığı Yüzde 50 Ucuza Yiyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız