Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Yağışlar Üreticiyi Sevindirdi

MERSİN (İHA) - Tüm yurdu etkisi altına alan yağışlı hava Mersin’in Erdemli ilçesinde çiftçiler tarafından sevinçle karşılandı. Tarım arazileri için yağışlı havanın önemli olduğunu belirten Ziraat Odası Başkanı Ali Gürgenç çiftçilerin uzun zamandan buyana bu yağışları beklediğini söyledi.
 
Kış aylarında olunmasına rağmen yağış miktarının çok az olduğunu söyleyen Gürgenç, “Tüm yurtta olduğu gibi ilimiz ve ilçemizde de yağış miktarı bu yıl oldukça düşüktü. Birkaç gündür devam eden bu yağışlar tarım arazileri ve sulama havzaları için büyük önem arz ediyor. İlçemizde bulunan sulama suyu kaynaklarındaki su miktarı gün geçtikçe azalmakta ve yaz aylarında çiftçilerimizi büyük bir kuraklık sıkıntısı beklemektedir. Birçok köylerimizde ve beldelerimizde yağmur dualarına çıkıldı. Cuma namazlarının ardından yağmur için Allah’a dua edildi. Zor günler yaşayan çiftçilerimizin karşı karşıya olduğu kuraklık riski bu yağışlarla ortadan kalkacağa benziyor. İlçemizde hafta sonundan bu yana etkili olan sağanak yağışlar kuraklık korkumuzu biraz da olsa hafifletti. Temennimiz bu yağışların daha da devam etmesi ve hava sıcaklığının mevsim normallerine dönerek iklim şartlarının iyileşmesidir” dedi.
 
İlçede 200 bin dekar alanda sulu tarım yapıldığı bilgisini de veren Gürgenç, “Yağmur çiftçilerimiz için berekettir, bolluktur. Yaz aylarında sulama suyu sıkıntısının yaşanmaması demektir. Çiftçilerimiz sulama yapabilmek için çok uzaktaki su havzalarından borularla su getirmektedir. İlçemizde bir hayli masraflı olan çiftçilik, su sıkıntısının da yaşanmasıyla içinden çıkılmaz bir hal alabilir. Yağışların sel ve afet olaylarının yaşanmadan sürmesi için Allah’a dualar ediyoruz. Çiftçilerimize bol ve bereketli hasatlar diliyoruz” diye konuştu.
 
 
 

Ekleme Tarihi
28.01.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Yağışlar, Üreticiyi Sevindirdi, yağış
Link: Yağışlar Üreticiyi Sevindirdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız