Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Limonda erken hasat kazandırdı

Limon hasadı sonrasında kesimin erken tamamlanmasından ürünün sandığa erken girmesi nedeniyle rakamlar kiloda 1.8 liraya kadar çıktı.

MERSİN - Kuraklık nedeniyle bu yıl limon hasadının erken tamamlandığını anlatan Erdemli Ziraat Odası Başkanı Ali Gürgenç, "Kesim erken yapılınca fiyatlar da bir miktar yükseldi. Çiftçimizin eline iyi para geçti" dedi. Son günlerde başlayan yağışların ise gelecek yıl için umut verdiğini anlatan Gürgenç, gelecek yıl limon rekoltesinde yüzde 25'e varan artış beklediklerini kaydetti.

Bölge tarımına ve iklim şartlarına yönelik değerlendirmeler yapan Gürgenç, "Türkiye'nin limon ihtiyacının yaklaşık yüzde 60'ı bölgemizden karşılanıyor. Her yıl bölgemizde limon hasadı 15 Şubat'a kadar sürerdi. Bu yıl yağışların az olması nedeniyle ocak ayının ilk yarısında hasat tamamlandı" dedi. Limonun kilosunun hasat başında 60-70 kuruştan satıldığını ancak sonrasında kesimin erken tamamlanıp ürünün sandığa erken girmesi nedeniyle rakamların kiloda 1.5 TL'ye kadar çıktığını bildiren Gürgenç, "Çiftçi fiyatlardan şu anda memnun" değerlendirmesini yaptı. Yağışların az olmasının ürün rekoltesi ya da kalitesi üzerinde olumsuz bir ekti oluşturmadığına dikkat çeken Gürgenç, yalnızca yüksekteki bazı köylerde soğuklar nedeniyle don oluştuğunu ve 500-600 dönümlük araziden ürün alınamadığını, bunun da toplam limon üretiminin yaklaşık yüzde 10'una denk geldiğini söyledi. Gürgenç, bu nedenle bu bölgelerde üretim yapan çiftçinin kredi borçlarının en az 2 yıl faizsiz ertelenmesini istedi.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
10.02.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: limon, hasat, erken hasat
Link: Limonda erken hasat kazandırdı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız