Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Daha hızlı yedirecek

McDonald’s, 2014’te yüzde 30 büyüme öngörüyor.

TÜRKİYE’de Anadolu Grubu çatısı altında faaliyet gösteren dünyanın en büyük fast food (hızlı yiyecek) markalarından McDonald’s’ın Türkiye Genel Müdürü Dilek Dölek Başarır, 2013 yılında yüzde 30 büyüdüklerini belirterek, “2014 büyüme planımızın temelini işletmecilerle büyümek oluşturuyor. Tabii ki, yeni restoran açılışları, AloServis, Araca Servis, kahvaltı ve McD Cafe gibi inisiyatiflerin geliştirilmesi ve bunların satışlardaki payının artırılması da bulunuyor” dedi. Başarır, 2014 yılı için de büyüme hedeflerinin yüzde 30 olduğunu belirterek şunları söyledi:

37 ÜLKENİN EN İYİSİ

“Yılın ilk ayları ocak ve şubata bakınca bu hedefi çok rahat yakalayacağımızı düşünüyorum. Özellikle AVM’lerde yılın iki ayında çok iyi satışlar yakaladık. Göreve geldiğim 2 yıldan bu yana önceliğim daima misafirlerimizin ‘mükemmel restoran deneyimi’ yaşaması için çalışmalar yapmak oldu. Yaptığımız çalışmalar iş sonuçlarımıza olumlu yansıdı. Hem 2012 hem 2013’te yüzde 30 civarında büyüdük. 2013 yılında, bağlı bulunduğumuz APMEA bölgesinde 37 ülke arasında restoran satışlarını en çok artıran ülke ödülünü kazandık.”

İŞLETMECİ İŞ BAŞINDA OLMALI

Bu yıl işletmeci sayılarını da arttırmaya hedeflediklerini söyleyen Başarır, ortalama işletmeci ücretinin 450-500 bin dolar olduğunu söyledi. Başarır, “Ancak bu parayı cebine koyup gelen herkese işletmecilik vermiyoruz. İlk etapta işletme isteklisini 5 gün bir şubemizde çalıştırıyoruz. Hem o yapıp yapamacağına karar veriyor hem de bizim bir fikrimiz oluşuyor. Eğer ortak olumlu bir görüş çıkarsa 6 aylık bir eğitime başlıyoruz. Biz tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de işletmecilerimizle büyümek istiyoruz” dedi.

42 yeni restoran

MCDONALD’S’ın Türkiye genelinde yeni restoran açılışlarını hız kesmeden sürdürdüğünü belirten Dilek Dölek Başarır, “2012 yılında 34, 2013 yılında 31 yeni restoran açtık. Böylece iki yıl üst üste McDonald’s Türkiye tarihinin en yüksek restoran açılışlarını gerçekleştirmiş olduk. 2014’te 42 yeni restoran açmayı planlıyoruz” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
02.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: McDonald’s, 2014’te, yüzde 30, büyüme öngörüyor, fast food
Link: Daha hızlı yedirecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız