Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
ravika 

Ravika Kazakistan’a 100 bin litre zeytinyağı ihraç edecek

MANİSA (CİHAN)- Keskinoğlu, beş yıldır faaliyet gösterdiği Kazakistan zeytinyağı pazarı için 1 milyon liralık anlaşma imzaladı.
 
Ravika, Türkiye’den Kazakistan’a yapılan zeytinyağı ihracatının yüzde 50’sini karşılayacak. Türkiye ambalajlı zeytinyağı ihracatının yüzde 7’sini tek başına yapan Ravika Singapur’dan Norveç’e, ABD'den Birleşik Arap Emirlikleri’ne kadar 75 ülkeye ihracat yapmaya ve global pazardaki payını arttırmaya devam ediyor.

Keskinoğlu, ilk olarak 2009 yılında ihracata başladığı Kazakistan ile yeni bir anlaşma imzaladı. Beş yıldır ülkenin en büyük marketlerinde Ravika ile yer alan şirket, bu anlaşma kapsamında 100 bin litre zeytinyağı ihraç edecek. Yıllık zeytinyağı ithalatının 988 bin litre olduğu Kazakistan pazarının büyüme potansiyeli taşıdığını ve Türk markalarının bu pazarda avantajlı olduğunu belirten Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, “Orta Asya’nın alım gücü en yüksek ülkelerinden biri olan Kazakistan’da zeytinyağı, henüz gelişmekte olan bir pazar. Ravika ile girdiğimiz bu pazarda büyük bir ivme yakalayarak ihracatımıza hız verdik. Ip Nusipova T.K. şirketiyle yaptığımız bu son anlaşmayla artık Türk markasının girmediği market rafı neredeyse kalmayacak. Ürünlerimizde Türk vurgusunu belirtmek amacıyla ambalajlarımızda Türk bayrağı ve Türk motiflerini kullanıyoruz. Kazakistan’da Türk ürünleri büyük ilgi ve memnuniyetle karşılanıyor.” dedi.

Ravika, Kazakistan’da Ramstore, Interfood, Green Market, AlmaStore, Jubilee supermarket ve Metro market şubelerinde satışa sunuluyor. CİHAN

Ekleme Tarihi
03.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Keskinoğlu,Ravika
Link: Ravika Kazakistan’a 100 bin litre zeytinyağı ihraç edecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız