Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 10 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Pinella, fındık kremasının tahtını sallamaya aday

Cebeli Gıda’nın imzasıyla piyasaya sunulan kakaolu fıstık ezmesi sofralardaki yerini alacak.


OSMANİYE - Yer fıstığı denildiği zaman Türkiye’nin akla ilk gelen kenti Osmaniye, bu zenginliği ile yeni bir ürüne ev sahipliği yapıyor. Çerez olarak tüketilen yer fıstığı; artık kakao kremasıyla da sofralara eşlik edecek. Alışkanlıkları değiştirmeye hazırlanan bu ürünün ardında Osmaniye’de faaliyet gösteren Cebeli Gıda’nın imzası bulunuyor.

Cebeli Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Esra Bicik, yer fıstığına gereken önemi kazandırmak ve katma değerli ürüne dönüştürmek için kakaolu yer fıstığı kreması “Pinella”yı üretmeye başladıklarını anlattı.

Yer fıstığının yıllardır kuruyemişin ötesine geçemediğini söyleyen Bicik, Osmaniye yer fıstığını farklı ürünler içerisinde değerlendirerek katma değer sağlamak, sanayi ürünü haline getirmek istediklerini dile getirirken, yerel pazardan ulusala, ulusaldan da küresele Osmaniye yerfıstığını tanıtmayı hedeflediklerini anlattı. Dünyada ve Türkiye’de genellikle fındık kremalı ürünlerin mevcut olduğunu dile getiren Bicik, “Biz de yer fıstığını kakaolu kremalı olarak ürettik. Yer fıstığı kremasının sadece sadesi mevcut. Bunların büyük bir bölümü de yabancı firmalar. Türkiye’de az da olsa yerfıstığı içerikli ürün üretimi var ancak tamamı fason ve yabancı firmalar için. Bizim ürünümüz yüzde 100 kendi imalatımız ve markamız” dedi. “Avrupa’da ve Amerika’da bu ürün fazlasıyla biliniyor, ama orada da kakaolu olarak yok” ifadelerini kullanan Bicik, “Orada da sadesi ve diyet formatı var. Bizim ürettiğimiz ise tamamen kakaolu yer fıstığı şeklinde ve sabah kahvaltılarında ekmeğe sürülebilir nitelikte” diye konuştu.

İhracat ağırlıklı çalışmayı hedeflediklerini belirten Bicik, marka olarak “Pinella” ismini de uluslararası düzeyde kolay anlaşılabilir ve akılda kalıcı olması nedeniyle tercih ettiklerini söyledi. Bicik, “ Yer fıstığının İngilizcesi ‘Peanut’. ‘Ella ise tüm Latin dillerinde ekmeğe sürülebilir krema olarak biliniyor. Küresel anlamda anlaşılabilir olması açısından Pinella ismini uygun bulduk” dedi. “Bir Türk markası neden dünya markası olmasın” sloganı ile sektöre giriş yaptıklarını vurgulayan Bicik, şu an yabancı pazarlarda tanıtım çalışmalarının sürdüğüne dikkat çekti. Bu yıl içerisinde ihracata başlamayı planladıklarının altını çizen Bicik, Ortadoğu ve Orta Asya ülkeleri ve Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Kazakistan gibi ülkelere yoğunlaşmayı planladıklarını ve ürünlerinin bu ülkelerin damak tatlarına uygun olduğu belirlediklerini ifade etti.

3 farklı üründe Ar-Ge çalışması

Kakaolu yer fıstığı kremasının yanı sıra yer fıstığı drajeleri üretimi de yaptıklarını açıklayan Cebeli Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Esra Bicik, drajelerinin renkli kaplama ve bitter çikolata kaplı drajeler olmak üzere iki çeşitte üretildiğinin altını çizdi. Yeni bir firma olmalarına karşın şu an Ar-Ge çalışmaları ile ürün çeşitliliklerini artırmaya odaklandıklarının altını çizen Bicik, “Şu an 3 farklı ürün için Ar-Ge çalışmalarımız sürüyor. Yer fıstığına katma değer katmak açısından ürün gamını olabildiğince genişleteceğiz. İlk yılımız için pazarın yüzde 5’ine hakim olmak istiyoruz. İkinci yılımızda ise bu pazarın yüzde 10’una hakim olmayı hedefliyoruz. Şu an için üretimimiz Osmaniye dışında. Ancak yeni yıl ile üretimimizi Osmaniye içinde bir entegre tesis kurarak yapmayı planlıyoruz” bilgisini verdi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
05.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Pinella, fıstık kreması, fıstık
Link: Pinella, fındık kremasının tahtını sallamaya aday




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız