Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


‘Erzurumlu çiftçiler Avrupa tarım aletlerine ilgi gösteriyor’

Erzurum’da yerli tarım alet satışları geçmiş yıllara nazaran ciddi oranda düşüş gösteriyor. Erzurum çiftçisinin yerli tarım makinelerine değil daha çok Avrupa tarım aletlerine ilgili gösterdiğini söyleyen makine sanayi işletmecisi Sıtkı Yaşar, “Bir Avrupa merakı aldı başını gidiyor.” dedi.

1947 yılından beri tarım aleti üretip yurt içi ve yurt dışına satışı yapan makine sanayi işletmecisi Sıtkı Yaşar, Erzurum Çiftçisinin yerli tarım makinelerinden daha çok yabancı tarım makinelerine güvendiğini ve rağbet gösterdiğini söyledi. Yaşar, “Biz firma olarak 1947 yılından beri Erzurum’dan yurt içi ve yurtdışına tarım aletleri satışı yapıyoruz. Erzurum çiftçisi yerli tarım makinelerine değil, daha çok yabancı tarım makinelerine ilgi gösteriyor. Çiftçimizce yabancı tarım makineleri, yeril makinelerden daha kalite olduğu anlayışı hakim. Bu yanlış anlayış. Bugün ülkemizde ve Erzurum’da üretilen tarım aletleri yurt dışında üretilen tarım aletlerinden çok daha kalitelidir. Bizler kendi üretimimize artık inanalım. Avrupa'nın ürettiği ürünler kesin kalite anlayışından vazgeçelim.” diye konuştu.

Tarım alet satışlarında geçmiş yıllara oranla her geçen gün düşüklük yaşandığını ifade eden Yaşar, “Tarım makinelerin satışlarındaki düşüklüğün nedeni merdiven altı korsan satılan tarım makineleri. Buna devletimiz biran evvel dur demeli. Devletimizin çiftçiye verdiği makine ekipman desteği konusunda çiftçimiz yeteri kadar bilinçli değil. Çiftçimiz bilinçsiz tarım yapıyor. Bunun neticesinde de elbette verim alamıyorlar. Bizim elimizde tarım ve hayvancılık gibi bir değer var. Doğru yöntemlerle sektörde zirveye çıkabiliriz.” şeklinde konuştu.
 
 
 
 
 
(CİHAN) 
 

Ekleme Tarihi
12.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Erzurumlu çiftçiler, Avrupa tarım aletlerine, ilgi gösteriyor
Link: ‘Erzurumlu çiftçiler Avrupa tarım aletlerine ilgi gösteriyor’




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız