Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Seferihisar Saanen Keçileri Azerbaycan Yolcusu

İZMİR (İHA) - Küçükbaş hayvancılık sektörünün önde gele kuruluşlarından Türer A.Ş, Türkiye’de ilk kez Saanen keçisi ihracat etti. Azerbaycan’a satışı gerçekleşen Saanen keçiler 18 Mart Salı günü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in katılacağı törenle yola çıkacak.
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in katılımıyla 18 Mart Salı günü Kemalpaşa’da düzenlenecek Kırsal Kalkınma Yatırımları toplu açılış töreninde Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen Saanen Keçi ihracatındaki hayvanların sevki yapılacak. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in sertifikalarını onaylayacağı Sannen Keçiler düzenlenen mini törenin ardından yola çıkacak.
 
İlk kez 1959 yılında ithal edilen ve o günden bugüne sürekli ithal edilen Saanen keçilerin Türkiye’de ilk kez ithali gerçekleşecek. 2003 yılından beri yerli maltız ve saanen kırması keçileri Avustralya’dan getirilen Saanen Tekeler ve Fransa’dan getirilen spermalarla yoğun bir ıslah programı uygulayan Özer Türer’e ait Türer A.Ş bünyesindeki Özer Türer Koyun Keçi Çiftliği, 10 yıllık çalışmalarının ardından Avrupa ülkelerindeki ortalama verimliliği yakalayan ve yüzde 95 saf saanen kanı taşıyan elit bir sürü elde etmeyi başardı.
 
Türkiye’nin tüm bölgelerinden ve Türki Cumhuriyetler ve Rusya başta olmak üzere yurtdışından yoğun bir satın alma talebi ile karşı karşıya kaldıklarını ama ihracatı çok önemsediklerini belirten Özer Türer: “Tüm platformlarda bir konunun altını sürekli çiziyoruz. Küçükbaş hayvancılık Türkiye için büyük bir ihracat potansiyeli. Keçi ve keçi ürünlerine sadece Türkiye’de değil yurtdışında da yoğun bir talep var. Üretim ne kadar artarsa artsın talebi karşılamaktan çok uzak. Bu konuda Türkiye çok şanslı bir ülke. Keçicilik Anadolu insanı için yaşam tarzı, kültürünün bir parçası. Elimizdeki hayvan varlığın ıslah ederek ve ağıl koşullarını iyileştirerek ihracat anlamında önemli bir gelişme kaydedebiliriz” dedi.
 
Özer Türer Koyun Keçi Çiftliği işletme sorumlusu Ahmet Duman, ilk etapta 90’ını dişi 10’u teke olmak üzere 100 adet keçi ihracat edeceklerini, adaptasyonun ardından ihracatın devam edeceğini, Türki Cumhuriyetler başta olmak üzere doğu ülkelerinden yoğun bir talep olduğunu belirtti.
 
 
 

Ekleme Tarihi
18.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Seferihisar Saanen Keçileri, Azerbaycan Yolcusu, keçi, ihracat, Saanen Keçisi
Link: Seferihisar Saanen Keçileri Azerbaycan Yolcusu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız