Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Yozgatlı Çiftçiler TKDK Projeleriyle Traktörlerini Yeniliyor

YOZGAT (İHA) - Yozgatlı çiftçilerin bazıları Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) projeleri ile traktör sahibi olurken, bazıları da traktörlerini yeniliyor.
 
Yozgat’ta çiftçiler TKDK İl Koordinatörlüğüne sunduğu projelerle traktörlerini yeniliyor. TKDK Yozgat İl Koordinatörü Veli Büke, TKDK projeleriyle 82 çiftçinin traktör aldığını söyledi. Büke, 12’inci proje çağrı döneminde proje kabullerinin sürdüğünü belirterek, “Yüzde 75’i Avrupa Birliğinden karşılanan desteklerden çiftçilerimizin yararlanmasını istiyoruz” dedi.
 
11. Proje Çağrı döneminde TKDK’ye sundukları Tıbbi Aromatik Bitkiler projesi onaylanan çiftçiler ise traktörlerini almaya başladı. TKDK’ye Tıbbi Aromatik Bitki yetiştiriciliği konusunda proje sunduklarını ve projenin kabul olduğunu ifade eden Adnan Ertuğrul, “ Projemiz kabul oldu ve traktörümüzü ile birlikte alet ekipmanlarımızı aldık. Yüzde 50’si hibe olarak desteklenmesi çok önemli bir katkıdır. Çiftçiler bu fırsattan yararlanmalıdır. Bu destekler ile traktörü olmayan çiftçi traktör sahibi olurken. Traktörü olanlar da traktörünü yenilemiş oluyor. Destekler konusunda çiftçileri sürekli bilgilendiren bu projelerden yararlanmalarını öneren TKDK İl Koordinatörü Veli Büke beye ve TKDK çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.
 
Necati Özer’de TKDK’ye sundukları projenin kabul olduğunu ve traktörlerini teslim aldıklarını belirterek, “TKDK çiftçiye büyük destek sağlamaktadır. Bu desteklerden çiftçiler yararlanırsa hem traktörlerini yenilemiş oluyor hem de alet ekipmanlarını. Ayrıca Aspir veya diğer tıbbi aromatik bitkiler ekerek ülke ekonomisine katkı sağlamıyor oluyor” diye konuştu.
 
Massey Ferguson Traktör Bayii Yusuf Baran, bu güne kadar TKDK projelerinden yararlanan 20 çiftçiye traktör verdiklerini belirterek, “Bu destekler olmasa çiftçinin traktör alması veya traktörünü yenilemesi çok zor. Ama devletimizin verdiği bu desteklerle çiftçilerimiz traktörlerini yeniliyor. Daha modern traktör ve daha modern alet ekipman kullanıyor. Vatandaşa verilen bu hibe desteklerle ülke ekonomisi de canlanmış oluyor” diye konuştu.
 
 

Ekleme Tarihi
18.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: TKDK, traktör, traktör yenileme, çiftçi, destek
Link: Yozgatlı Çiftçiler TKDK Projeleriyle Traktörlerini Yeniliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız