Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Toprağa fındık zurufundan gübre atıldı

Samsun Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, Fındık Zurufundan Kompost Elde Etme ve Uygulama Projesi kapsamında Çarşamba Şeyhgüven köyünde toprağa fındık zurufundan elde edilen gübre atıldı.

Samsun’un Çarşamba ilçesi Şeyhgüven köyünde düzenlelen tarla gününde 5 yıldır organik tarım üretimi yapan Metin Kaplan'ın arazisinde fındık ve kiviye fındık zurufundan elde edilen gübre verildi. Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen ve Terme Ziraat Odası Başkanlığı'nın da makine-donanım desteği verdiği proje kapsamında bir yıl önce Terme, Çarşamba, Salıpazarı, Ayvacık, Tekkeköy, 19 Mayıs ve Atakum ilçeleri pilot ilçeler seçilmiş ve organik gübreyle ürün elde edilmişti.

Konu hakkında açıklamada bulunan Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Tarım ve Su Kaynakları Bölüm Başkanı Dr. Gülen Özyazıcı, "Çarşamba'da, Terme'de fındık yetiştiriciliği yapılıyor. Fındığın hasattan sonra kalan artığı olan zuruf çok değerli ve organik bir materyal. Topraklarımızın organik madde içeriği de oldukça düşük. Bu projeyle amacımız; topraklarımızın verim kaybını azaltmak. Bu bölgelerde zuruf daha çok ya yollarda bırakılıyor ya da yakılıyor. Bu materyali biz gübreye çevirerek, elma, kivi ve fındık bahçelerimizde değerlendirmek istedik.” dedi.

Tarla gününe Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör, Çarşamba Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman, proje sorumluları, Çarşamba Ticaret Borsası Genel Sekreteri Eftal Yetimoğlu ve vatandaşlar katıldı.
 
 
 
 
(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
21.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Toprağa, fındık zurufundan, gübre atıldı
Link: Toprağa fındık zurufundan gübre atıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız