Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Çermik Çiftçilerine Budama Eğitimi Verildi

DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'ın Çermik İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Yayıklı köyünde meyvecilik yapan üreticilere uygulamalı budama eğitimi verildi.

Son yıllarda meyveciliğe ilginin arttığı Çermik'te kurulan yeni meyve bahçesi tesisi her geçen gün artarken, bahar döneminin gelmesi ile birlikte üreticiler de budamaya yönelik çalışmalarına hız verdi. Meyve yetiştiriciliğinde kaliteli ve bol ürün alabilmek için toprak işleme, sulama, gübreleme, zirai mücadele gibi faaliyetlerin yanı sıra her yıl meyve ağaçlarında budama yapılmasının önemine değinen İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yusuf Güden, ilçede meyvecilikle ilgili çalışmaları artırdıklarını söyledi.
 
Güden, "Tarım alanlarımızın küçük ve parçalı olması tarımsal geliri etkilemektedir. İlçe müdürlüğü olarak bir yandan meyve ve bağ alanlarını arttırmaya çalışırken diğer yandan da çiftçilerimizin yeni tarım tekniklerinden yararlanması için eğitim faaliyetlerini sürdürmekteyiz. Budama ve terbiye sistemlerinin tekniğe uygun yapılması halinde, elde edilecek mahsul miktarı ve kalitesi de artmış olacaktır. Meyve ağaçlarında budama zamanının gelmesi ile birlikte üreticilerden gelen talepler doğrultusunda Kurumumuz teknik elemanlarınca uygulamalı budama eğitimleri başlattık" dedi.
 
 

Ekleme Tarihi
31.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Çermik Çiftçilerine, Budama Eğitimi Verildi, eğitim, budama, meyvecilik
Link: Çermik Çiftçilerine Budama Eğitimi Verildi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız