Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Hedef sulak alanı daha etkin koruma

ÇEVRE Mühendisleri Odası’nın eleştirilerine konu olan “Sulak Alanlar Yönetmeliği” ile ilgili Orman ve Su İşleri Bakanlığı açıklama yaptı.

“3. havaalanının yapılacağı bölgede hiçbir doğal sulak alan bulunmamaktadır” denilen açıklamada, şunlara yer verildi: “Bu bölgedeki su birikintileri, söz konusu sahada yapılan madencilik faaliyetleri neticesi ortaya çıkan çukurların su ile dolması sonucu meydana gelmiştir. Suni olarak oluşmuş bu göletlerin halk sağlığına zarar vermesi ihtimaline karşı zaten Bakanlığımızca rehabilite edilmesi yönünde planlar yapılmıştır.

KARMAŞAYA SON VERİLDİ

Sulak alanlardaki statü ve yetki karmaşasına son vermek, daha etkin koruma sağlamak, kurumlardaki yeni yapılanmalara uyum sağlamak, sulak alanları sahip olduğu değerlere göre sınıflayarak yönetmek, sulak alanlarla alakalı tescil süreçlerini tanımlamak, mevcut yönetmelikteki eksiklikleri gidermek maksadı ile Sulak Alanların Korunması Yönetmeliği’nde revizyon yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Sulak alanlarla ilgili, kurutma ve doldurma yapılmaması, izinsiz su alınmaması, sulak alanların ekolojik karakterinin değiştirilmemesi, sulak alanlarda biyolojik çeşitliliğin geliştirilmesi, kurutulan ve kuruma sürecine giren sulak alanlarda restorasyon ve rehabilitasyon yapılması gibi temel konularda hiçbir şekilde değişiklik yapılmamıştır.

ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı, Çevre Mühendisleri Odası’nın eleştirilerine konu olan “Sulak Alanlar Yönetmeliği” ile ilgili bir açıklama yaparak, yapılan düzenlemeyle sulak alanların daha etkin korunacağını savundu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
06.04.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Hedef, sulak alanı, daha etkin koruma, orman, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Sulak Alanlar Yönetmeliği, çevre
Link: Hedef sulak alanı daha etkin koruma




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız