Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


2014 Nisan’da Adana’da – Portakal Çiçeği Karnavalı 

Geçtiğimiz yıl, hepinizin müthiş destekleriyle, sadece bir rüyayı gerçekleştirmedik, aynı zamanda bir ilki de başardık; Türkiye’nin ilk sokak karnavalı, Nisan’da Adana’da – Portakal Çiçeği Karnavalı hayata geçti.

Çok kısa bir sürede kararlaştırılıp çalışmalarına başlanan bu karnavalın hazırlığında, herkesin çok ciddi katkıları oldu. Ancak, karnavalın gerçek sahibi olması gerektiğini her fırsatta dile getirdiğimiz Adana halkı, bu karnavala o kadar iyi sahip çıktı ki, herkes bir ucundan tutarak bu karnavalı gerçek bir şenliğe dönüştürdü.

İlk yıl olmasına rağmen özel kostüm ve makyajlarıyla yaklaşık 15 bin kişi karnaval kortejinde kol kola yürüdü. Karnaval boyunca kentin farklı bölgelerinde 39 farklı aktivite katılımcılarla buluştu ve bu gösterilere onlar da eşlik etti. Adana’da karnavalın açılış gününde ve takip eden haftasonunda Adana sokaklarını görenler, sanki yabancı bir ülkedeymiş gibi hissettiklerini söylediler. Karnaval kortejinde yürürken kaldırımlardan, evlerin balkonlarından, işyerlerinden sevinç ve mutluluk gözyaşlarıyla bizleri selamlayanlar olduğunu gördük. Tüm Türkiye’den ve hatta yurtdışından binlerce kişi bu karnaval için Adana’ya gelmişti. Havaalanından itibaren tüm gelenler özel ikramlarla karşılandı. Şehrin ana caddelerinde süslemeler, ışıklandırmalar yapılmıştı. Burada uzun uzun sayamayacağımız birçok güzel görüntüyü hep birlikte gerçekleştirdik.

Karnaval için yapılan PR çalışmaları neticesinde yaklaşık 50 milyon kişiye erişim sağlandı. Sadece karnavalın açılış gününde 15 ulusal TV kanalında Ana Haber bülteninde haber olmayı başardık. Yapılan tanıtımların reklam eş değeri yaklaşık 3,5 milyon dolar olarak hesaplanmıştı. Ve, bir Guinness Dünya Rekoru kırılarak, tüm dünyaya Reuters haber ajansı üzerinden duyurulmasını sağlamıştık.

Türkiye’de uzun yıllardır yapılan, bütçeleri milyon TL tutarlarına ulaşan birçok “festival” ile kıyaslandığında, sadece 260 bin TL + KDV gibi çok kısıtlı bir bütçeyle gerçekleştirdiğimiz bu “karnaval”, halkın sahip çıkması ile, henüz ilk yılında bile Türkiye’nin en çok ses getiren karnavalı olmayı başarmıştır.

Özetle; ilk yıl olmasına rağmen, Türkiye’nin bu ilk sokak karnavalı, yurtta ve dünyada önemli ses getirdi, herkes tarafından konuşuldu.

Şimdi 2014 Nisan’da Adana’da – Portakal Çiçeği Karnavalı için hazırlıklara başlıyoruz. Bu süreç içerisinde, geçtiğimiz yıl da olduğu gibi, bu karnavalın Adana halkının karnavalı olduğunun unutulmaması, hiçbir şekilde siyasi veya ticari bir amaç için kullanılmaması gerektiği, hiçbir şahıs, kurum ve kuruluşa mal edilmemesi gerektiği ilkelerinden taviz vermeyeceğimizi bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Bu yıl, ilk karnavaldan çıkardığımız notlarla, çok daha iyi bir planlama ile daha fazla katılımın gerçekleşeceğine inanmaktayız.

Bu yıl hazırlıkların gerçekleştirilmesi sürecinde daha iyi organize olabilmek adına, en önemli ihtiyacımız olan doğru iletişim konusuna azami özen göstereceğiz. Öncelikle web sitemizi (www.nisandaadanada.com) yenilediğimizi belirtmek isteriz. Aynı zamanda sosyal medya üzerinden ( www.twitter.com/NisandaAdanada , www.facebook.com/nisandaadanada) paralel şekilde iletişime devam edeceğiz. Kısaca, karnaval ile ilgili tüm güncel bilgiyi web sitemizden herkesin anında takip edebilmesini sağlayacağız.

Komite ile iletişime geçmek isteyenlerin, fikirlerini paylaşmak, karnavala destek olmak, görev almak isteyen herkesin [email protected] adresine yazacakları tüm e-postaların ve sosyal medyada paylaşacakları tüm mesajların mutlaka 24 saat içerisinde okunacağı ve komiteyle paylaşılacağı bilgisini vermek isteriz.
 

Neden Nisan'da Adana'da ?

Nisan ayının en güzel olduğu şehirlerden biridir Adana…
Tüm sokakları mis gibi portakal çiçeği kokar...
Büyülüdür portakal çiçeği kokusu...
Ruhunuz yıkanır…
gençleşirsiniz…
Arınırsınız…
İnsanın içinde birçok şeye yeniden başlayabilme enerjisi yaratır…


Mesela, en küskün olduğu eski dostu affettirebilir insana. Ve, tehlikelidir de biraz; insanı, yolda gördüğü ilk kişiye aşık edebilir…

En güzel mevsimdir, Adana’da Nisan… Portakal çiçeği mevsimi… Müthiş güzel bir iklime dönüşür.. Ne soğuk, ne de sıcak… Adeta “limonata” gibi olur hava…

Kısa kollularınızı giyip çıkarsınız sokağa… Adana’nın sıcak, samimi insanlarıyla aynı sokaklarda yürürken, rüzgarın ara ara taşıyıp getirdiği o muhteşem portakal çiçeği kokusu günün 24 saati bırakmaz peşinizi… Baygın bırakır insanı…

Türkiye’nin ya da dünyanın neresinde yaşarlarsa yaşasınlar, portakal çiçeği mevsiminde mutlaka Adana’ya gelir Adanalılar… Yılda sadece bir kez, en fazla 2 hafta sürecek bu coşkuyu kaçırmamak için…

Portakal çiçeği mevsimi, iklim durumuna gore birkaç gün farketmekle birlikte, genellikle 5-20 Nisan tarihleri arasındadır. Bu site, bu müthiş deneyimi herkesin yaşayabilmesi için, tanıtım amacıyla kurulmuştur.

Önümüzdeki Nisan için şimdiden ajandanıza not alın lütfen.. Özellikle de, portakal çiçeklerinin en yoğun olduğu 12 Nisan 2014 tarihinde, bu unutulmaz deneyimi yaşayabilmeniz için hepinizi Adana’ya bekliyoruz..

Sloganımız: Nisan’da Adana’da!.. 
 
 
 
Karnaval Tarihi

Karnaval açılış korteji yürüyüş başlangıç zamanı 12 Nisan 2014 Cumartesi günü saat 17:00 olarak belirlenmiştir. Karnaval programı hakkındaki detaylar, zaman içerisinde web sitesinden ve sosyal medyadan paylaşılacaktır.

Hazırlıklarımız tam hızla sürerken, başta Adanalılar olmak üzere herkesi şimdiden, 2014 Nisan’da Adana’da – Portakal Çiçeği Karnavalı’na katılmaya, farklı kostüm ve makyajlarla yürüyüş kortejini en kalabalık ve renkli, eğlenceli haliyle yine tüm televizyon kanallarında haber olacak şekilde oluşturmaya, herkesi Adana’nın Nisan’da portakal çiçeği kokan sokaklarında olmaya davet etmek istiyoruz.

Bu yıl karnaval için şimdiden bir çok kurum ve kuruluş sponsorluk desteği vereceğini beyan etmiştir. Eminiz ki önümüzdeki haftalardan itibaren bu konuda da ciddi bir katılım olacaktır ve yine en ekonomik bütçeyle, Türkiye’nin en çok ses getiren, en eğlenceli, en renkli karnavalını gerçekleştirmeyi başarabileceğiz.
 
Şimdi sizlerden beklediğimiz;

1. Şimdiden takvimlerinizde 12 Nisan 2014 Cumartesi gününüzü Adana’da olacak şekilde planlayınız.

2. Mümkünse karnaval kortejine farklı kostümler ve makyajlarla, veya kostümsüz de olsa mutlaka yürüyüş kortejine katılınız.

3. Varsa, karnavalın daha renkli ve eğlenceli geçmesi için fikirlerinizi komitemizle paylaşmak üzere i[email protected] adresine ve sosyal medya mecralarımıza yazınız.

4. Karnavala maddi katkıda bulunmak istiyorsanız, organizasyonun yeterince önceden netleşebilmesi açısından, en geç 28 Şubat 2014 tarihine kadar komitemizle irtibata geçiniz.

5. Karnavala aktivite, gösteri, sergi, sokak gösterisi vb şekilde katkıda bulunmak için lütfen en geç 31 Ocak 2014 tarihine kadar komitemizle iritbata geçiniz.

6. Karnaval programını, Adana’da neler yapılır vb konularla ilgili bilgilendirmeyi, sadece web sitesi www.nisandaadanada.com üzerinden takip ediniz.

7. Adana’da, Adana dışında bulunan ve ulaşabildiğiniz herkese karnavalımızın duyurulmasını sağlayınız ve herkesi 12 Nisan 2014 Cumartesi günü Adana’da bizimle olmaya davet ediniz. Facebook, Twitter vb sosyal ağlardaki arkadaşlarınıza karnaval ile ilgili bilgileri gönderip, onların da kendi listelerindeki arkadaşlarıyla paylaşmalarını isteyiniz. Böylece en hızlı şekilde bir internet iletişim zinciri oluşturabilir, en kısa sürede milyonlarca kişiye ulaşabiliriz.
 
Karnaval Şarkısı

Bu yıl karnaval şarkımızı bir yarışma ile belirlemeye karar vermiş bulunuyoruz. Nisan’da Adana’da – Portakal Çiçeği Karnavalı ruhunu anlatan besteleri, web sitemizden (www.nisandaadanada.com) komiteye ulaştırmanızı rica ediyoruz. Yarışmaya katılan eserler, komitemize destek veren sanatçılardan oluşan bir değerlendirme jürisi tarafından değerlendirilerek, 2014 Karnaval Şarkısı/Marşı belirlenecek, tüm Adana sokaklarında, radyolarda, sosyal medyada ve TV’lerde çalınması sağlanacaktır. Katılmak isteyenlerin, yine 28 Şubat 2014 tarihine kadar eserlerini, amatör kayıtlar dahil olmak üzere, web sitemizden komitemize ulaştırmalarını rica etmekteyiz.

Yeni web sitemizde, geçtiğimiz yıl yapılan çalışmalar da dahil olmak üzere, ihtiyaç duyulan tüm bilgilere yer verilmektedir.

Önümüzdeki günlerde web sitemizde ve sosyal medya mecralarımızda yeni duyurularla buluşmak, haberleşmek üzere, 2014 Nisan’da Adana’da – Portakal Çiçeği Karnavalı’nın herkese hayırlı olmasını dileriz.

Saygılarımızla,

Nisan’da Adana’da – Portakal Çiçeği Karnavalı Komitesi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
11.04.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Nisan’da Adana’da, Portakal Çiçeği Karnavalı, karnaval, Adana
Link: Nisan’da Adana’da – Portakal Çiçeği Karnavalı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız