Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Kilosu 5 bin avroyu bulan mantar

Bolu Orman Bölge Müdürlüğünce kilogramı 5 bin avroya kadar satılan trüf mantarının yetiştirilmesi için çalışma başlatıldı.

Bolu Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin, Orman Genel Müdürlüğünün 2013-2017 yıllarını kapsayan dönemde trüf mantarının yetiştirilmesiyle ilgili eylem planı hazırladığını söyledi.

Bölge müdürlüğü olarak bir hektarlık alanda bu mantarın yetiştirilmesi için çalışma başlattıklarını anlatan Şahin, yaptıkları araştırmada Göynük ve Mengen ilçelerinde trüf mantarının izine rastladıklarını kaydetti.

Şahin, Mengen'de bir hektarlık alanı tel örgüyle çevirip muhafaza altına aldıklarını dile getirerek, "Burada bulunan meşe fidanlarına mantarın aşısını yapacağız ve bu bölgede trüf mantarı yetiştirmeye başlayacağız. Elde edilen verilere göre diğer ilçelerde de bu mantarın üretimi yapılacak" diye konuştu.

Trüf mantarının piyasa değerinin çok pahalı olduğuna dikkati çeken Şahin, "Siyah elmas' olarak adlandırılan ve kilogramı 2 bin ile 5 avro arasında satılan trüf mantarı, Bolu'da yetiştirilmeye başlanacak. Bu mantarın dünya piyasalarında çok yüksek değerleri var. Avrupa'da 5 bin avroya satılan bu mantar türüne Mengen'de rastladık. Daha ucuz olan türünü de Göynük'te geçen yıl yaptığımız araştırmada bulduk" ifadesini kullandı.

Şahin, iki şube müdürünün bu konuda eğitim aldığını anlatarak, yapılan çalışmalar sonucunda bu kadar değerli olan mantarı bölgemizde var olanlarla yaygınlaştırıp kentin ekonomisine katkı sağlayacaklarını kaydetti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
01.05.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Kilosu 5 bin avroyu bulan, mantar
Link: Kilosu 5 bin avroyu bulan mantar




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız