Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


'Tarım arazileri büyük fırsat'

TUSKON Başkan Yardımcısı Ahmet Ciğer "İzmir’de ve Ege bölgesinde faaliyet gösteren firmalarımız için Afrika'da kullanılmayan tarım arazileri önemli bir fırsat" diye konuştu.

TUSKON’un koordinasyonunda, Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF)’in organize ettiği Türkiye – Orta Batı Afrika Ticaret Köprüsü İzmir’de düzenlendi.

TUSKON Başkan Yardımcısı Ahmet Ciğer’in katılımıyla gerçekleştirilen organizasyona Nijer’den, Nijerya’dan, Gana’dan ve Burkina Faso’dan 100 firmayı temsilen 250, İzmir ve çevre illerden de 300 iş insanı katıldı. Organizasyona inşaat malzemeleri, mobilya, gıda, tarım, tekstil, kozmetik ve kişisel bakım alanlarında ürün, makine ve ekipmanları alanında faaliyet gösteren firmalar katıldı.

"Afrika’daki tarım arazileri büyük fırsat"

TUSKON Başkan Yardımcısı Ahmet Ciğer, Türkiye – Orta Batı Afrika Ticaret Köprüsü’nün açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Ekonomik büyüme rakamlarına göre son on yılda en hızlı büyüme kaydeden 10 ekonominin 7 tanesi Afrika kıtasında. Birçok sektörü ayı anda ilgilendiren orta tüketim sınıfının önümüzdeki dönemde 600 milyon olması beklenmekte ve 2020 yılı itibariyle 1.4 trilyon dolar tüketim harcaması oluşturması tahmin edilmektedir. Dünyada kullanılmayan tarım arazilerinin yüzde 40’ı Afrika kıtasında. İzmir’de ve Ege bölgesinde faaliyet gösteren firmalarımıza bu tarım arazilerinin kullanılması ve modern tarım yapılması için Afrikalı ortaklarımızla fikir alış verişi yapılmasını tavsiye etmek isterim.” 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
06.05.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: TUSKON, tarım arazileri, tarım
Link: 'Tarım arazileri büyük fırsat'




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız