Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Ülker ilk çeyreği 792 milyon TL ciroyla kapattı

Ülker, 2014 yılının 1. çeyreğini 792 milyon TL ciro ve 80 milyon TL faaliyet kârı ile kapattı. Şirket, geçen yılın aynı döneminde 716 milyon TL satış gelirini bu yıl aynı dönemde yüzde 11 arttırdı.

İSTANBUL - Ülker CEO’su Mehmet Tütüncü, “2014 yılı 1. Çeyreğinde elde edilen sonuçlar beklentilerimize paralel olarak gerçekleşmiştir. Son 5 çeyrektir ciroda elde edilen çift haneli büyüme grafiği şirketin büyüme yolundaki hedeflerine ulaşma azmini göstermektedir” dedi.

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderilen mali tablolara göre Ülker'in, 2014 yılı 1. çeyreğinde faaliyet karı yüzde 16 düzeyinde artış göstererek 69 milyon TL'den 80 milyon TL'ye yükseldi. Şirketin bu dönemdeki ana ortaklığa ait dağıtabilir net karı ise 51 milyon lira olarak gerçekleşti. Şirket, geçen yılın aynı döneminde de 45 milyon lira net kar etmişti. Ülker CEO’su Mehmet Tütüncü, şirketin performansı ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Ülker Bisküvi brüt 133 milyon TL kâr dağıtımı gerçekleştirdi"

"2014 yılı ilk çeyreği sonuçları, yerel seçimler ve piyasa üzerindeki etkiler göz önünde bulundurulduğunda beklentilerimize paralel olarak gerçekleşti. Son beş çeyrektir ciroda yaşanan çift haneli büyümeler sağlıklı bir büyüme trendi içinde olduğumuzu işaret etmektedir. İlk çeyrek sonuçları, Ülker’in orta ve uzun vadeli hedefleri elde etme konusundaki inancımızı kuvvetlendirerek sürdürmeye devam ettirmektedir. İlk çeyrek, yıla başlangıç açısından önemli bir gösterge teşkil etmekte ve yaptığımız bu başarılı başlangıç, yılın geri kalanı için duyduğumuz güven ve cesareti arttırdı. Ülker Bisküvi, 7 Nisan itibariyle temettü politikasına paralel olarak kâr dağıtımı gerçekleştirdi. Brüt olarak 133 milyon TL dağıtılarak hissedarlarımız memnun edilirken, temettü dağıtım oranımız yüzde 71.4 oldu. Müşteri odaklı, rekabetçi, verimli ve yenilikçi olma azmimizin, tüm müşterilerimize ve paydaşlarımıza değer yaratmaya devam edeceğine inanıyoruz. Elde edilen sonuçlar, 2016 yılı bütçe hedeflerimize orta ve uzun vadeli stratejimize ulaşma konusundaki motivasyonumuzu da yükseltiyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
08.05.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Ülker, Mehmet Tütüncü. ciro
Link: Ülker ilk çeyreği 792 milyon TL ciroyla kapattı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız