Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 10 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Çukurova Çiftçisinden Toprak Koruma Kanunu'na Destek

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı, Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nda yapılan değişikliğin, tarımda devrim niteliği taşıdığını belirtti.



Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Behçet Homurlu, Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nda yapılan değişikliğin, tarımda devrim niteliği taşıdığını belirtti.

Homurlu, yazılı açıklamasında, yasal düzenlemeyle, asgari tarımsal arazi büyüklüğünün, bölge ve yörelerin toplumsal, ekonomik, ekolojik ve teknik özellikleri gözetilerek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından belirleneceğini, asgari büyüklüğe erişmiş tarımsal arazilerin, bölünemez eşya niteliği kazanacağını anımsattı.

Düzenlemenin cumhuriyetin kuruluşundan bu yana beklendiğini vurgulayan Homurlu, "Uygulama, arazi bölünmesini önleyecek. Bu değişiklik tarımda bir devrimdir. Artık vefat ve miras yoluyla işletmeler küçülmeyecek ve rasyonel ekonomik boyutlarda kalacak. Keşke 30 yıl ya da 50 yıl önce bu kanun çıkarılsaydı" ifadelerini kullandı.

Homurlu, şunları kaydetti:

"Kanundaki değişiklikle ekonomik anlamda büyük kazanç sağlanacak. Kanunun çıkarılmasında emeği olan başta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Mehdi Eker olmak üzere herkese teşekkür ederiz. Bu değişikliğin ayrıca tüm partilerin ortak kararıyla alınması da olayın başka sevindirici boyutudur."

Yürürlüğe giren kanun

Resmi Gazete'de 15 Mayıs'ta yayımlanarak yürürlüğe giren kanunla, asgari tarımsal arazi büyüklüğü, mutlak tarım arazileri, marjinal tarım arazileri ve özel ürün arazilerinde 2 hektar, Dikili tarım arazilerinde 0,5 hektar, örtü altı tarımı yapılan arazilerde 0,3 hektardan küçük belirlenemeyecek. Bakanlık asgari tarımsal arazi büyüklüklerini günün koşullarına göre artırabilecek.











http://www.haberler.com/

Ekleme Tarihi
26.05.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Toprak Koruma Kanunu,Behçet Homurlu,Adana Çiftçiler Birliği
Link: Çukurova Çiftçisinden Toprak Koruma Kanunu'na Destek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız