Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 
'Çiftçiler tarım sigortası konusunda yeteri kadar bilinçli değil'

Tarım Kredi Kooperatifi Erzurum Bölge Birliği Müdürü Ömer Efe, Erzurum'daki çiftçilerin tarım sigortası konusunda yeteri kadar bilinçli olmadığını söyledi

Tarım sigortası yaptırmayan çiftçilerin sayısında yoğunluk olduğunu ifade eden Tarım Kredi Kooperatifi Erzurum Bölge Birliği Müdürü Ömer Efe, Erzurum'da tarım sigorta yaptırma oranının yüzde 1'lerde olduğunu dile getirdi. Efe, "Erzurum'da çiftçilerde tarım sigorta bilinci yeteri kadar olduğunu ifade edemeyiz. Özellikle son yıllarda, sigortacılık alanında yapılan yeni düzenlemeler, bu sektörün gelişmesini olumlu etkiledi. Ancak sektörün bu denli gelişmesine karşılık çiftçiler sigortacılık konusunda gerekli bilgiye sahip değil. Sigorta primleri devlet tarafından ödeniyor. Yapılan sigorta neleri kapsar, hangi şartlarda neler için geçerlidir, bunların iyi araştırılması gerekiyor. Devlet diyor ki, ekinlerinizi sigortalı yapın. Yarısı benden, yarısı sizden. Artık dünyadaki tüm çiftçiler bunu yapıyor. Tüm çiftçilere benim önerim ve çağrım herkes ekinlerini sigorta yapsın. Bunun yarısını devlet, geri kalan yarısını da çiftçi ödeyecek." dedi.

"Sigorta olayına çiftçimizin artık uyması lazım." diyen Efe şunları kaydetti: "Erzurum'da tarım sigorta yaptırma oranın yüzde 1 civarındadır. Tarım sigortasının kapsamında bitkisel ürünlerde, dolu, fırtına, yangın, heyelan ve Deprem ile sel ve su baskınları, açık alanda yetiştirilen tüm meyvelerde don riski, seralarda; dolu, fırtına, hortum, yangın, heyelan, Deprem, sel, su baskını ve taşıt çarpması ile kar ve dolu ağırlığı, süt hayvanı sığırlarının ölüm riski, biogüvenlik ve hijyen tedbirleri alınmış kapalı kümeslerde yetiştirilen kümes hayvanlarında ölüm riski, hem denizlerde ve hem iç sularda yetiştirilen su ürünlerine her türlü hastalık, zehirlenme, kaza ve bazı doğal afetler ölüm riski sigortası TARSİM kapsamında yer alıyor. Bunlara ek olarak bu yıl ilk defa süt sığırlarının yanı sıra damızlık erkek ve dişi mandalar ile ve açıkta yetiştirilen tüm meyvelerde çiçeklenme dönemi de sigorta kapsamına alındı. Tüm çiftçilerimizin mağdur olmamaları için ürünlerini sigortalatmalarını istiyorum."
(CİHAN)
 
 
 

Ekleme Tarihi
07.06.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: tarım sigortası
Link: 'Çiftçiler tarım sigortası konusunda yeteri kadar bilinçli değil'




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız