Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Meteoroloji 

Meteoroloji'nin Türkiye için son hava raporu
 
 
ANKARA - Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yapılan son değerlendirmelere göre Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Gümüşhane, Artvin ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceğinin tahmin edildiğini bildirdi.

Tahminler çerçevesinde yağışların; öğleden sonra İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Kırıkkale, Bolu, Çorum çevreleri ile Konya'nın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığının ise ülke genelinde 2 ila 4 derece artacağı tahmin edildi.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden, Güneydoğu kesimlerde güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, öğleden sonra Çanakkale çevreleri ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji, ayrıca kuvvetli yağış uyarısı da yaptı. Yağışların; öğleden sonra İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Kırıkkale, Bolu, Çorum çevreleri ile Konya'nın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, dolu vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
09.06.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Meteoroloji,hava durumu
Link: Meteoroloji'nin Türkiye için son hava raporu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız