Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


TürkTraktör'ün Sakarya Erenler fabrikası açıldı

TürkTraktör, kapasitesini 50 bin adete çıkaracak ikinci fabrikasını Sakarya Erenler'de açtı.

SAKARYA (DÜNYA) - TürkTraktör’ün kuruluşunun 60. yıldönümü ile eş zamanlı olarak kapasitesini 50 bin adete çıkaracak ikinci fabrikasının açılışı, Sakarya Erenler'de gerçekleştirildi.

Açılış töreninde konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, “Bugün üretiminin yüzde 30’unu ihraç eden, ihracatının yüzde 30’unu da Kuzey Amerika ülkelerine yapan çok başarılı bir ortaklığın gücüne güç katacak yeni tesisini hizmete açıyoruz. 1954’te ülkemizin ilk traktörünü üretmek üzere kurulmuş olan şirketimiz, tam kapasiteye eriştiğinde yılda 50 bin adede ulaşacak üretim kapasitesi ile Avrupa’nın en büyük traktör üreticilerinden biri olacaktır” dedi.

TürkTraktör'ün Adapazarı Erenler Fabrikası, “Büyük Ölçekli Yatırım” olarak değerlendirilerek toplamda 222 bin metrekare alana kuruldu. Fabrikasının açılışı töreni, Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık’ın ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin yanı sıra, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, CNH Industrial N.V. CEO’su Richard Tobin, çok sayıda hükümet ve devlet protokol yetkilileri ve iş dünyası temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşti.

Mustafa V. Koç törende yaptığı konuşmada yeni fabrikayla TürkTraktör'ün Avrupa’nın en büyük traktör üreticilerinden biri olacağını vurgulayarak, "2000’li yıllardan beri ABD dâhil dünyanın 130 ülkesine yılda 15 bin traktör ihraç eden TürkTraktör, yeni fabrikası ile ihracatta da yeni hamlelere hazır olacak. Yeni yatırımımız çerçevesinde, sadece traktör değil, transmisyon ve motor işleme ve üretim kapasitemiz de artacak” dedi. Ar-Ge ve büyük ölçekli stratejik yatırımlar için sağlanan teşviklerle ülkeye katma değer yaratacak ciddi yatırımlarının önü açıldığını ifade eden Mustafa V. Koç şöyle devam etti:

“Sakarya Erenler fabrikamız ve yeni motor yatırımlarımız bunlara en güzel örnektir. Yaptığımız yatırımlar, artan üretim ve ihracatımız ve gelişen Ar-Ge faaliyetlerimiz ile ülkemizin 2023 vizyonu çerçevesinde emin adımlar ile ilerliyoruz. Koç Topluluğu olarak, bugünümüzü ve geleceğimizi inşa ederken bize ışık tutan, yol gösteren, en temel ilkelerimizden biri, kurucumuz merhum Vehbi Koç’un “Ülkem varsa ben de varım” sözü oldu. Kurucumuzdan miras kalan bu felsefe ile ilk günden bu yana ülkemiz için çok çalışmak, yatırım yapmak, üretmek, istihdam sağlamak ve vergi vermek ana düsturumuz oldu”

'Gözümüzü 1 milyonuncu traktöre diktik'

CNH Industrial N.V. CEO’su Richard Tobin, yalnızca on beş ay önce 28 Mart 2013 tarihinde fabrikaya temel atıldığını hatırlatarak şunları söyledi: “1967 yılında Koç Holding ile başlattığımız stratejik ortaklığımız son derece verimli ve başarılı sonuçlar doğurmuştur; doğuracaktır. Bu yıl içerisinde hem yeni fabrikamız hem de banttan indireceğimiz 700 bininci traktörümüzün ardından, şimdi gözümüzü 1 milyonuncu traktöre diktik”

Koç Holding Savunma Sanayii, Diğer Otomotiv ve Bilgi Grubu Başkanı Kudret Önen de, "Geçen sene Türkiye traktör pazarı 53 bin adet oldu. Bu dünyada 5. büyük pazar demektir. Geçen sene tüm Avrupa’da 175 bin adet traktör satıldı. Bu yönü ile bakıldığında 50 bin adet kapasitesi ile TürkTraktör’ün Avrupa’nın en büyük tesislerinden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
18.06.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: TürkTraktör, fabrika, Sakarya, açılış, Kudret Önen, Mustafa V. Koç
Link: TürkTraktör'ün Sakarya Erenler fabrikası açıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız