Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Kuraklık vurdu, pide 2.5 liradan satılacak
 
 
Kuraklık yüzünden un maliyetinin yüzde 50 artması üzerine fırıncılar ramazanda pideyi 2.5 TL’ye satacak

Türkiye genelinde mart, nisan ve mayıs aylarının kurak geçmesi nedeniyle bu yıl buğday rekoltesinin önemli ölçüde düşmesi bekleniyor. Düşük rekolteye bağlı olarak un fiyatlarında da artış yaşanıyor. Bu durum fırıncıları da
harekete geçirdi. Türkiye Ekmek İşverenleri Sendikası Genel Sekreteri Cihan Kolivar, geçen yıldan bu yana un fiyatlarının yüzde 50 arttığını söyledi.
 
 
Ramazan hangi gün başlıyor? Ramazan ne zaman? 2014 Ramazan ayıRamazan hangi gün başlıyor? Ramazan ne zaman? 2014 Ramazan ayı

‘Haşhaşi belediye’
Enerji ve diğer girdilerdeki maliyetlerdeki artış da göz önünde bulundurulduğunda Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in deyimi ile ramazan pidesine güncelleme yapmanın kaçınılmaz hale geldiğini kaydeden Kolivar, “Geçen sene 2 liraya satılan ramazan pidesi, bu yıl un fiyatları ile maliyetlerdeki diğer girdi artışlarından dolayı 2.5 liraya satılacak. Milleti kandırmanın anlamı yok. Geçen yıldan bu yana maliyetlerde ciddi artışlar oldu” dedi.
İstanbul sınırları içinde 700 merdiven altı kaçak fırın bulunduğunu belirten Kolivar,”Başbakan Erdoğan, ‘haşhaşiler’ diyor. Bizim haşhaşilerimiz de belediyeler. Suriyeliler’in kaçak olarak işlettiği fırınlara ilçe tarım müdürlükleri ile belediyeler ses çıkarmıyor. İnsan sağlığını tehdit ederek üretim yapan merdiven altı fırınlar haksız rekabete yolaçtığı gibi sağlık yönünden insanların sofrasına da mikrop taşıyor” diye konuştu. Halk Ekmek Fabrikası’nın üretim kapasitesini aştığı için dışarıdan fason üretim yaptırdığını da iddia eden Kolivar,”Halk ekmek, en ucuz unu kullanarak, nasıl birinci kaliteli ekmek ürettiğini açıklamalı. Fabrika dışındaki işletmelere fason üretim yaptırarak, bunu halk ekmek büfelerinde satıyorlar”dedi.










http://sozcu.com.tr/

Ekleme Tarihi
18.06.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: ramazan pidesi
Link: Kuraklık vurdu, pide 2.5 liradan satılacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız