Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Amasya’da traktör dağıtım töreni yapıldı

Amasya’da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun Saraydüzü Kışla Binası’nda traktör dağıtım töreni yapıldı.

Amasya’nın tarım ve hayvancılık açısından çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Vali İbrahim Halil Çomaktekin, çok sayıda vatandaşın kırsal alanda geçimini bu sayede sağladığını ve ülke ekonomisine katkıda bulunduğunu söyledi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun Saraydüzü Kışla Binası’nda traktör dağıtım töreninde konuşan Amasya Valisi Çomaktekin, “Kırsal alanda çok değişik ve çeşitli ürünler üretebilmemiz için sanayiden de faydalanmamız lazım. Üretim aşamasında kullandığımız alet ve edevatların yeni olması lazım. Çiftçilerimiz tarım alanındaki teknolojiyi yakından takip edemez ise maalesef kalitesiz ürün üretmek zorunda kalır. Bu durumda da başka yerlerde üretilen ürünlerle rekabet etme şansı kalmaz. İnşallah sağlanan bu tür desteklerle daha kaliteli ve marka ürünler yetiştireceksiniz.” diye konuştu.

TKDK Amasya İl Koordinatörü Okan Sezgin ise 2011 yılından itibaren Avrupa Birliği (AB) fonlarını kullanmaya hak kazandıklarını belirterek, bu güne kadar toplam 163 projeye onay verdiklerini söyledi.

Onay verilen projelerinin tamamının 41 milyon 93 bin lira yatırım tutarı olduğunu kaydeden Koordinatör Sezgin, “Bu tutarın 17 milyon 552 bin lirasını karşılıksız hibe olarak faydalanıcılara ödemiş bulunmaktayız.” dedi.

Mesai kavramı gözetmeden 25 kişilik bir kadro ile bu başarıyı elde ettiklerini vurgulayan Sezgin, “Bu ekip Amasya’ya kazandırdığı fon miktarı ile ilimizi, Ankara Konya Samsun ve Diyarbakır’ın da içinde olduğu 42 il koordinatörlüğü arasında 13’üncü sıraya taşımıştır. İlimize 140 adet traktör, mibzer pulluk diskaro gibi makine ekipmanları ve 2 adet süt üreten işletme, 19 adet besicilik işletmesi, 1 adet kırsal turizm ve 1 adet arıcılık işletmesi kazandırılmıştır.

11’inci çağrı ilanı kapsamında hayata geçirmek üzere toplandığımız 2 adet kanatlı eti üretim tesisi ve 78 adet tıbbı aromatik bitki halk arasındaki adıyla traktör desteği ile birlikte incelemesi devam eden 116 proje için 2014 yılı sonu ve 2015’in ilk çeyreğinde 24 milyon 405 bin lira proje yatırım tutarı karşılığında 13 milyon 256 bin liralık hibe ödemiş olmayı hedefliyoruz. Toplamda 4 yıl gibi kısa bir sürede 65 milyon 500 bin liralık proje yatırım bedeli için 30 milyon 750 bin lira hibe ödemesini gerçekleştireceğiz. Bu yatırımlar ile ilimize en az 300 adet traktör AB standartlarında halı saha, kırsal turizm işletmesi, 2 adet besi işletmesi ve 3 adet broiler işletmesi yani kümes kazandırmış olacağız.” ifadelerini kullandı.

Koordinatör Sezgin, Avrupa Birliği’ne aday ve potansiyel aday ülkelere destek amacıyla yapılan IPARD programının 2016 yılı itibariyle sonlanacağını, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ilgili birimi olan Yönetim Otoritesi ve TKDK tarafından 2014-2020 yıllarını kapsayan IPARD 2 için AB ile müzakerelerin devam ettiğini, 800 milyon Euro bütçeli IPARD 2 programından Amasya’nın da faydalanacağını sözlerine ekledi. Konuşmaların ardında dualar eşliğinde 78 çiftçiye traktörleri teslim edildi.
 
 
 
(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
27.06.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: TKDK, Amasya, traktör dağıtım töreni yapıldı, traktör
Link: Amasya’da traktör dağıtım töreni yapıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız