Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Çiftçi Makine Ekipman Desteğine Büyük İlgi Gösterdi

Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan, Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı ile ilgili açıklamada bulundu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak istediklerini ifade etti. Alan, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerine katkı vererek uluslararası düzeyde rekabet edilebilirliği sağlamak için makine ve ekipman alımlarının desteklendiğini ifade etti.
 
Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı’nın 10 Mayıs tarihinde başladığını ve 9 Haziran tarihinde son bulduğunu kaydeden Adil Alan, “İl Müdürlüğümüze 2410 adet Makine Ekipman başvurusu gerçekleşmiştir. Bu başvuruların 1159 adeti uygun görülmüş, 719 adet bahçe traktörü başvurusu ise ödenek yetersizliği nedeniyle yedek listeye alınmıştır. İlimize Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca gönderilen ödenek miktarı, 4 milyon 892 bin 938 TL’dir. İlimizde ise yapılan toplam başvuru hibe miktarı 25 milyon 895 bin 89 TL’dir.
 
Anıza ekim makinesi, arıcılık makine ve ekipman, balyalama makinesi, biçer bağlar, çayır biçme makinesi, çiftlik gübresi dağıtma makinesi, diskli tırmık, el traktörü, mibzer, mini yükleyici, patates söküm makinesi, pülverizatör, sap parçalama makinesi, sap toplamalı saman makinesi, süt sağım ünitesi ve soğutma tankı, sıra arası çapa makinesi, slaj makinesi, tarım römorkları, taş toplama makinesi, toprak frezesi, yem hazırlama araçları, zeytin hasat makinesi, güneş kollektörüne hibe desteği verilmiştir.
Uygun görülen başvurular askıya çıkarılmış ve 9 Temmuz 2014 Çarşamba günü askı süresi sona ermiştir. 10-19 Temmuz 2014 tarihleri arasında ise hibe sözleşmesi imzalama süreci başlayacaktır. Çiftçilerin 19 Temmuz 2014 Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüze başvurmaları gerekmektedir.
 
Yatırımcılar hibe sözleşmesi imzaladıktan sonra 40 gün içerisinde satın alma evraklarını İl Müdürlüğümüze getireceklerdir. Satın alma evrakları İl Müdürlüğüne teslim edildikten sonra İlgili bayiden makinelerini teslim alacaklardır” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
11.07.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Çiftçi, Makine Ekipman Desteğine, Büyük İlgi Gösterdi
Link: Çiftçi Makine Ekipman Desteğine Büyük İlgi Gösterdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız