Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Diren zeytin!

Dünyanın dördüncü büyük zeytin üreticisi olan Türkiye, 25 dönümün altındaki zeytinlikleri enerji yatırımları ve yapılaşmaya açmaya hazırlanıyor.

ENERJİ Bakanı Taner Yıldız’ın Meclis kapanmadan yasalaşması için kulis yaptığı Tarım Komisyonu’na giden bir düzenleme hayata geçerse 25 dekarın altında kalan işletmeler zeytinlik olarak kabul edilmeyecek. Üstelik kamu yararı görülmesi durumunda, bu alanlarda enerji ve yapılaşma faaliyetlerine izin de çıkacak.

Sektör temsilcileri bu değişikliğin hayata geçmesi halinde zeytinciliğin biteceğini ifade ediyor. Türkiye’de yaklaşık 10 milyon kişinin zeytincilikle geçindiğini ifade eden Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tasarının geri çekilmesi gerektiğini söyledi. Yasa ile 25 dekarın altında kalanların zeytinlik kabul edilmeyeceğini belirten Bayraktar, Türkiye’de zeytinliklerin yüzde 50’sinden fazlasının 10 dekar civarında olduğunu vurguladı. Bayraktar, “Hükümet zeytincilikte dünya ikinciliği hedefi koydu. Tasarı hedeflerle örtüşmüyor” dedi. Türkiye’nin zeytin üretiminde dünyada dördüncü sırada yer aldığını dile getiren TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Baran Bozoğlu da, “Zeytinliğe nükleer atık geçici depolama tesisleri yapılabilecek” dedi.


DÜNYADA ZEYTİN ÜRETİMİNİN ÜLKELERE GÖRE DAĞILIMI (TON)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
13.07.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: zeytin, diren zeytin
Link: Diren zeytin!




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız