Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Hayvancılıkta aile şirketleri desteklenecek

Kalkınma bölgelerinde, eylem planları kapsamında toplam 35 ilde küçük ve orta ölçekli aile işletmelerine yeni hayvancılık desteklemeleri verilecek.

KONYA - Hayvancılık Genel Müdürlüğü Altyapı ve Çevre İzleme Daire Başkanı Ramazan Koçak, kalkınma bölgelerinde eylem planları kapsamında toplam 35 ilde küçük ve orta ölçekli aile işletmelerine yeni hayvancılık destekleri verileceğini söyledi.

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nda düzenlenen Hayvancılık Desteklemeleri Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan Koçak, KOP illerinin çok şanslı olduğunun farkına varılması gerektiğini belirtti.

Başta KOP İdaresi olmak üzere tüm paydaşların hayvancılık desteklemesini çıkartmak için çok yoğun çaba sarf edildiğini vurgulayan Koçak, şöyle konuştu:

"Destekleme kapsamındaki illerde mevcut damızlık sığır ve damızlık koyun işletmelerinin inşaat ve damızlık erkek materyal temininin desteklenmesine ilişkin uygulama esasları tebliği 5 Temmuz 2014 tarihli Resmi Gazetede yayınlandı. Hedef kitle; yeni işletmelerden ziyade mevcut aile işletmeleri. Kalkınma bölgelerinde eylem planları kapsamında toplam 35 ilimizde küçük ve orta ölçekli aile işletmelerine yeni hayvancılık desteklemeleri vereceğiz."

Toplantıya, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı İhsan Bostancı, KOP bölgesi illerinden Gıda, Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe müdürlüklerinden ilgililer katıldı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
15.07.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Hayvancılıkta, aile şirketleri, desteklenecek, hayvancılık, destek
Link: Hayvancılıkta aile şirketleri desteklenecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız