Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Kurban Bayramı öncesi tedirgin eden gelişme

Sivas'ta kurban bayramı öncesi tedirginlik yaratan bir olay yaşandı. 56 yaşındaki Bahattin Keleş'e kestiği inekten şarbon hastalığı bulaştı. Bahattin Keleş tedavi altına alındı.

Sivas merkeze bağlı Direkli köyünde çiftçilik yapan evli ve 3 çocuk babası Bahattin Keleş, arazide rahatsızlanan ineği kesmek için komşusu Ahmet Doğan ile birlikte o bölgeye gitti. Hastalanan hayvanı komşusu Ahmet Doğan keserek yüzdü. Bahattin Keleş ise komşusunun kestiği hayvanın derisini çıplak elle tutarak poşete koydu. Evine dönen Keleş 5 gün sonra rahatsızlandı. Kolunda büyük şişlikler oluşan Keleş yakınları tarafından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne götürüldü. Burada yapılan tahlil sonucunda Keleş'e şarbon hastalığı teşhisi konularak hastaneye yatırıldı.

Sol kolunda ve sol bacağında oluşan şişlikler ameliyat ile alındı. Sağlık durumu gün geçtikçe iyiye giden Bahattin Keleş'in şarbon hastalığına sol elinde bulunan küçük bir yaranın sebep olduğu öğrenildi. Tedavisi süren Keleş, "Ç;oban beni arayarak dağda otlayan ineklerimden birinin rahatsızlandığını söyledi. Biz de kesip yüzdükten sonra o eti yedim. 3-4 gün sonra rahatsızlandım. Bunun üzerine hastaneye başvurdum. Şarbon olayını tespit ettiler. Ameliyat oldum. Kolumda bulunan kistler alınmasaydı, kalbe zarar verirmiş. Ölümden döndük" dedi.

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servis Sorumlusu Doç. Dr. Hakan Şekvi Eren, "Hayvandan insana şarbon deri yolu ile bulaşır. İnsanın vücudunda her hangi bir kesi var ise ya da ufak bir yara dahi olsa o bölgeye şarbon mikrobu yerleşir. Deri şarbonu dediğimiz hastalık meydana gelir. Bu da bulaşıcı bir hastalıktır. İnsanlar şarbonlu bir hayvan ile temas etikleri zaman en yakın sağlık kuruluşuna başvurmaları gerekir" diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
16.07.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: şap hastalığı, hayvancılık
Link: Kurban Bayramı öncesi tedirgin eden gelişme




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız