Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
konya kop projesi 

                                              Hayvancılığa Büyük Destek!

Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında, ağıl ve ahır tadilatına % 50, damızlık koç ve teke alımına ise %80 destekleme sağlanacak.

Hayvansal üretimde verimlilik, paritenin artırılması, modern tesislerin kurulması ve bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılması için hazırlanan, Sarayönü’nü de içine alan Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında, ağıl ve ahır tadilatına % 50, damızlık koç ve teke alımına ise %80 destekleme sağlanacak.

Konu hakkında bilgi veren Sarayönü Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Karlı, Sarayönü’nü de içine alan kalkınma bölgelerinde eylem planları kapsamında küçük ve orta ölçekli aile işletmelerine yeni hayvancılık destekleri verileceğini söyledi.

Başta KOP İdaresi olmak üzere tüm paydaşların hayvancılık desteklemesini çıkartmak için çok yoğun çaba sarf ettiğini vurgulayan Karlı, şöyle konuştu: “Destekleme kapsamında mevcut damızlık sığır ve damızlık koyun işletmelerinin inşaat ve damızlık erkek materyal temininin desteklenmesine ilişkin uygulama esasları tebliği 5 Temmuz 2014 tarihli Resmi Gazetede yayınlandı. Hedef kitle; yeni işletmelerden ziyade mevcut aile işletmeleridir. Kalkınma bölgelerinde eylem planları kapsamında ilçemizde de küçük ve orta ölçekli aile işletmelerine yeni hayvancılık desteklemeleri verilecek. Hibe desteklemesinden Bakanlık Türkvet veri tabanına ve Koyun Keçi Kayıt Sistemine kayıtlı en az 10 en fazla 49 baş anaç sığır veya en az 100 en fazla 200 baş anaç koyun-keçi kapasiteli aktif işletmesi olan gerçek ve tüzel kişiler yararlanabilecek olup başvuracak işletmelerin, başvuru tarihinden en az 1 yıl önce kayıt altına alınmış olması gerekmektedir. Damızlık sığır ve koyun-keçi işletme yatırımlarına; projede yer alan inşaat yatırımı konusunda, yatırımın gerçekleşme tutarının %50′si oranında hibe desteği uygulanacak ve ahır-ağıl tadilatı veya yeni yapılacak kapalı, yarı açık ve açık sistemli ahır ve ağılları kapsayacaktır. Her ayın biri ila on beşi arasında inşaat yatırımını yapmak isteyen yatırımcılar, yılı içerisinde uygulama rehberinde belirtilen usul ve esaslara göre yatırım yapacağı yerdeki İl Müdürlüğüne, Damızlık boğa, koç-teke alımı hibe desteğinden yararlanmak isteyen yatırımcılar ilçe müdürlüğümüze başvuracaklardır.”

Kaynak: Koyun Keçi Dünyası

Ekleme Tarihi
02.08.2014
Ekleyen Kişi
Kemal Erdoğan


Link: Hayvancılığa Büyük Destek!




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız