Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Kuzu ve oğlak eti panayırda tanıtılacak

İzmir Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından hazırlanan "Kuzu ve Oğlak Eti Tanıtım" projesinin lansmanı, 20-21 Eylül 2014 tarihlerinde düzenlenecek İzmir Koyun-Keçi Panayırı'nda yapılacak. Küçükbaş hayvan üretimi ve et tüketimini arttırma hedefiyle yürütülen proje, "Anadolu İnsanının Doğasındaki Lezzet" teması ile kuzu ve oğlak eti konusunda kamuoyunda farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

Panayırda ve daha sonra ulusal bazda düzenlenmesi planlanan tanıtım kampanyaları ile küçükbaş hayvan etini hakettiği fiyat ve tüketim seviyesine ulaştırmak istediklerini belirten İzmir İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer, bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de insan beslenmesinde protein ihtiyacının sağlıklı bir şekilde karşılanması için küçükbaş hayvancılığın ön plana çıkması gerektiğini söyledi. Medya üzerinden yapılacak enformasyonun, Anadolu coğrafyasında kuzu ve oğlak etinin ne kadar önemli olduğunu hatırlatacağını ifade eden Türer, “Panayırın uluslararası boyutundan da olabildiğince faydalanmak istiyoruz. Seferihisar, Cittaslow’un (Uluslararası Sakin Şehirler Birliği) ülkemizdeki ilk üyesidir. Ülkemizde temsilcilikleri bulunan tüm ülkelere, yapacak olduğumuz etkinlikle ilgili davet yapıldı. Özellikle koyun, keçi et ve süt ürünleri ihracatı konusunda yapılacak işbirlikleriyle ilgili girişimler ve seminerler düzenleyerek ülke temsilcilerini bilgilendireceğiz. İşin ticari boyutunun yanısıra bu organizasyon, toplumumuzun misafirperverliği ve kültür zenginliğimizin onlara aktarılmasında köprü görevi görecektir.’’ şeklinde konuştu.

Anadolu coğrafyasının vazgeçilmezi küçükbaş hayvan varlığı ile küçükbaş hayvan ürünlerini geniş kitlelere tanıtan panayır, bu sene yüzyıllardır Anadolu insanının beslenmesinin temel direğini oluşturan kuzu ve oğlak etinin lezzet ve sağlığını ön plana alacak. Etkinlik, kuzu kaburga ve oğlak dolması gibi ülkenin dört bir tarafından gelecek tarifler, her bölgenin kendine has lezzetini başta İzmir halkı olmak üzere yerli ve yabancı ziyaretçilerin beğenisine sunacak. Organizasyonla koyun ve keçiden elde edilen ürünlerin panayırda tanıtımı ve bu ürünlerin ihracat kabiliyetlerinin arttırılması hedefleniyor.
 
 
 
 
 
 
(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
20.08.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: kuzu eti, oğlak eti, panayır, İzmir Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği
Link: Kuzu ve oğlak eti panayırda tanıtılacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız