Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Güroymak pirinçle kalkınacak

Bitlis’in Güroymak ilçesinde 1940’lı yıllarda üretimi yapılan ve 1950’lerden sonra ara verilen pirinç üretimine 65 yıl sonra tekrar başlanacak.

İlçenin tarım ve hayvancılık potansiyeli bakınmadan Türkiye’de büyük öneme sahip olduğunu ifade eden Güroymak Kaymakamı Çağlayan Kaya, “Bu potansiyelin ortaya çıkarılması için gerek hayvancılık gerekse tarım projeleriyle ilçemizin kalkınması sağlanmaktadır. Bu amaçla ilçemizdeki pirinç yetiştiriciliğini tekrar yaygınlaştırarak bölge ve Bitlis ekonomisine kazandırmak amacıyla pirinç üretimini başlattık.
 
Bu kapsamda geçen yıl 5 pilot çiftçi belirleyerek 25 dönümle üretim yaptık. Geldiğimiz sonuç itibari ile olumlu neticeler aldık. Eylül ayı ortalarında hasadı yapmayı planlıyoruz. Bu yıl deneme amaçlı yaptığımız pirinç üretimini önümüzdeki yıl ilçe geneline yayarak yapmayı planlıyoruz” dedi.
 
Gelecek yıl 12 bin dönümlük araziyi pirinçle tekrar canlandırmayı ve ilçeyi tarım ile kalkındırmayı hedeflediklerini belirten Kaymakam Kaya, “Güroymak adını Türkiye’de pirinçle markalaştıracağız. Arazisi olan ve sulama sıkıntısı olmayan tüm çiftçilerimizi kaymakamlığımıza bekliyoruz. Sosyal güvencesine bakılmadan, zengin fakir ayrımı yapılmadan arazisi ve suyu olan tüm çiftçilerimize tohum desteğini ve arazinin hazırlanmasını devlet olarak biz üstleneceğiz. Pirinç destek projesini Tarım Bakanlığı’na sunduk. Önümüzdeki yıl Güroymak için tarım kalkınma yılı olacaktır. Buna başta şahsım olmak üzere devletimiz inanmakta ve tüm Güroymaklı hemşehrilerimizin de inanıp çalışmasını yürekten arzuluyorum” diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
22.08.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Bitlis, Güroymak, pirinçle kalkınacak, pirinç
Link: Güroymak pirinçle kalkınacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız