Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Türkiye Tohumcular Birliği  

Balkan Tohumculuk Çalıştayı, 10 Eylül’de başlıyor

Balkan Tohumculuk Çalıştayı, 10 Eylül 2014 Çarşamba günü Edirne'de yapılacak. 
 
Trakya Üniversitesi Bitki Islahı Uygulama ve Araştırma Merkezi, Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) ve diğer tohumculuk kuruluşları tarafından Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezinde düzenlenen Balkan Tohumculuk Çalıştayı'nda ülkemizin ve Balkan Bölgesinin en üst seviyedeki tüm tohumculuk temsilcileri bir araya geliyor.

8-9 Eylül tarihleri arasında Edirne’de düzenlenen Balkan Tarım Kongresinin devamında yapılacak Balkan Tohumculuk Çalıştayının açılışında, Balkan ülkelerinden gelen davetli temsilciler, ülkelerindeki tohumculuğun son durumu ve bölgedeki işbirliği potansiyellerini anlatan sunumlar yapacaklar. Çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanı ve Trakya Üniversitesi Bitki Islahı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Bitki Islahçıları Alt Birliği (BISAB) Başkanı Doç Dr Yalçın Kaya; Çalıştaya ülkemizden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü (BÜGEM) Mevlüt Gümüş, Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) Başkanı Yıldıray Gençer, Türkiye Tohumculuk Endüstrisi Derneği (TÜRKTED) Başkanı Mete Kömeağaç, Türkiye Bitki Islahçıları Derneği Başkanı Kamil Yılmaz, Tarım Bakanlığı tohumluk ve bitkisel üretim daire başkanlarının yanı sıra birçok tohumluk firması üst düzey yöneticileri ve teknik elemanlarının da katılacağını belirtti.

Doç. Dr. Kaya; Türkiye dışında, Sırbistan, Bulgaristan, Yunanistan, Romanya tohumculuk derneği başkanları, Makedonya, Hırvatistan, Bosna Hersek ve diğer Balkan ülkelerinden tohumcular ve araştırmacıların katılacağı bu çalıştayda, Balkan bölgesinde tohumculuğun sorunlarının masaya yatırılacağı, bunlara çözüm önerilerinin ortaya konulacağı ve işbirliği imkanlarının görüşüleceğini vurguladı.

BİSAB Başkanı Doç Dr Yalçın Kaya, bu çalıştay sonunda amaçlarından birisinin de Balkan Tohumcular Birliğini Edirne de kurarak, bölgede tohumculuk alanında daha sıkı ve sonuca yönelik çalışmalarının yapılması, tohumlukta ve Balkan Bölgesinin esas geçim kaynağı olan tarımda ticaretin arttırılması olduğunu belirtti. (CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
08.09.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Balkan Tohumculuk Çalıştayı
Link: Balkan Tohumculuk Çalıştayı, 10 Eylül’de başlıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız